Kohti kestävää pilvisiirtymää – Säästöpankkiryhmän ja Samlinkin yhteistyö tiivistyy 

Uutiset |
Jaa

Säästöpankkiryhmän ja Samlinkin yhteistä historiaa kuvastaa luottamus. Elokuussa yhteistyötä syvennettiin allekirjoittamalla kolmen vuoden hankesopimus, jonka tavoitteena on asiakaskeskeinen lainaamisen ja asiakkuudenhallinnan palvelujen modernisointi.

Säästöpankkiryhmän ja Samlinkin yhteinen historia on pitkä. Uusimmassa hankkeessa keskitytään Säästöpankkiryhmän asiakaskokemuksen parantamiseen modernien pankkipalvelujen avulla. Samlink toimii hankkeessa toteutus- ja integrointikumppanina.

– Samlinkille on haluttu suurta roolia integraattorina ja jatkuvien palvelujen tuottajana. Luotamme ennen kaikkea Samlinkin kykyyn tuottaa tietoturvallisia ja yhteiskuntakriittisiä pankkipalveluja. Digitaalisten palvelujen tulee ennen kaikkea olla luotettavia ja tietoturvallisia, toteaa Säästöpankkiryhmän CIO, Pekka Suomalainen. 

– Samalla rakennamme yhteistä tulevaisuutta Samlinkin kanssa. Tällaisten järjestelmien elinkaari on pitkä, ja lähtökohtaisesti suunnittelemme seuraavaa kymmentä vuotta, jatkaa Suomalainen. 

Tavoitteena on asiakaskeskeinen lainaamisen ja asiakkuudenhallinnan palvelujen modernisointi.

Aidosti asiakaskeskeinen

Tavoitteena on uusia pankin ydinprosessit sekä niihin liittyvät liiketoimintamallit ja järjestelmät lainaamisen ja asiakkuudenhallinnan osalta. Suomalaisen mukaan hankkeessa keskitytään tehostamaan järjestelmien toimintaa ja prosesseja sekä automatisoidaan toimintoja, jotta Säästöpankkiryhmä voi keskittyä tärkeimpään – eli asiakkaaseen. 

– Haluamme tehdä lainaamisen liiketoimintaa merkittävästi paremmin ja tarjota erinomaisia asiakas- ja työntekijäkokemuksia. Uusittu lainaprosessi vapauttaa aikaa toimihenkilöiltämme. Uuden asiakkuudenhallinnan avulla voimme kohdentaa aikaa asiakkaan kohtaamiseen muun muassa paremman ymmärryksen kautta sekä reagoimaan ketterämmin asiakaskäyttäytymisen muutoksiin ja uusiin tarpeisiin.

Kestävä kehitys on meille ydinteema.

Säästöpankkiryhmä siirtää palvelujaan kokonaisvaltaisemmin Azure-pilvipalveluihin, mikä nopeuttaa kehittämistä, helpottaa ylläpitoa, tukee kestävää kehitystä, tarjoaa parasta tietoturvan tasoa ja avaa uusia mahdollisuuksia muun muassa tekoälyn hyödyntämiseen.

– Kestävä kehitys on meille ydinteema. Siirrymme käyttämään Microsoftin datakeskusaluetta, joka mahdollistaa 40 000 hiilidioksiditonnin päästövähennyksen vuosittain, korostaa Suomalainen. 

Lue myös: Samlink ja Säästöpankkiryhmä toteuttavat yhteistä digivisiota – jättihanke vie järjestelmät pilveen