Samlink ja Säästöpankkiryhmä toteuttavat yhteistä digivisiota – jättihanke vie järjestelmät pilveen 

Uutiset |
Jaa
Säästöpankkiryhmä Pekka Suomalainen ja Samlink Arto Sorvoja

HELSINKI, Suomi, elokuu 15, 2023 Samlink on solminut kolmen vuoden hankesopimuksen Säästöpankkiliiton kanssa. Samlink ottaa merkittävän roolin yhdessä emoyhtiönsä Kyndrylin kanssa Säästöpankkiryhmän palvelujen modernisoinnissa. Muutoshankkeessa uudistetaan asiakashallinnan ja lainaamisen järjestelmät tavoitteena synnyttää seuraavan sukupolven IT-ratkaisu.

Hankkeessa keskitytään Säästöpankkiryhmän asiakaskokemuksen parantamiseen modernien pankkipalvelujen avulla. Tavoitteena on luoda uusi digitaalinen lainaamisen ja asiakkuudenhallinnan järjestelmä sekä tehostaa liiketoimintaprosesseja.  

Keskitymme hankkeessa strategiamme mukaisesti ydinosaamiseemme. Modernisoimme finanssipalveluita, rakennamme sovellus- ja palveluintegraatioita ja toimimme tehokkaasti keskeisessä roolissa monituottajaympäristössä, kertoo Samlinkin Vice President & Senior Partner Arto Sorvoja. 

Säästöpankkiryhmän kolmivuotisessa hankkeessa Samlink toimii merkittävänä implementointi- ja integrointikumppanina.  

Keskeisen roolin ja luottamuksen ansaitseminen tämän kokoluokan hankkeessa on juuri se suunta, jota tavoittelemme. Emoyhtiömme Kyndrylin avulla pystymme ottamaan entistä vahvemman roolin pilvipalveluissa, painottaa Sorvoja. 

Tulevaisuuden digivisio

 Säästöpankkiryhmän CIO, Pekka Suomalainen, kertoo hankesopimuksen täydentävän olemassa olevaa yhteistyötä merkittävästi.  

– Yhteinen historiamme on pitkä ja sitä kautta on muodostunut vahva luottamus Samlinkiin IT-pankkiasiantuntijana. Pääsemme rakentamaan kestävää yhteistä tulevaisuutta ja toteuttamaan liiketoimintalähtöistä digivisiota. 

Suomalaisen mukaan hankkeen tavoitteena on parantaa merkittävästi sekä asiakas- että työntekijäkokemusta. Säästöpankkiryhmä siirtää palveluitaan kokonaisvaltaisemmin Azure-pilvipalveluihin, joka nopeuttaa kehittämistä, helpottaa ylläpitoa, tukee kestävää kehitystä, tarjoaa parasta tietoturvan tasoa ja avaa uusia mahdollisuuksia muun muassa tekoälyn hyödyntämiseen. 

– Asiakkaamme luottavat siihen, että digitaaliset pankkipalvelut ovat luotettavia ja sujuvia, ja se on avainasemassa myös kumppanin valinnassa. Samlinkin rooli hankkeessa on suuri, sillä he ovat vakuuttaneet meidät kyvystään tuottaa yhteiskuntakriittisiä pankkipalveluita tietoturvallisesti. 

 Samlink tarjoaa skaalautuvia finanssiratkaisuja sekä keskuskone- että pilviteknologiaa hyödyntäen. Säästöpankkiryhmän hankkeen teknologiakumppaneiksi on valittu Tietoevry Banking ja Microsoft.  

– Pääsemme kehittämään tulevaisuuden pankkipalveluita yhdessä alan huippujen kanssa. Lisäksi vastaamme uusien sovellusten integroinnista olemassa oleviin Samlinkin maksuihin, tileihin ja verkkopankkiin liittyviin sovelluksiin. Samaan aikaan varmistamme palveluiden jatkuvuuden, jotta Säästöpankki voi keskittää aikansa lisäarvoa tuottavaan liiketoimintaan, korostaa Sorvoja.  

Tässä hankkeessa pääsemme näyttämään uutta Samlinkia, jonka parissa olemme työskennelleet siitä lähtien, kun meistä tuli osa globaalia Kyndryliä. 

 
Säästöpankkiryhmästä
Säästöpankkiryhmä on edistänyt yksilöiden ja yhteisön taloudellista hyvinvointia vuodesta 1822 lähtien. He ovat tunnettuja rohkeudestaan, asiantuntemuksestaan ja intohimostaan erinomaiseen asiakaspalveluun. Säästöpankkiryhmä koostuu paikallisista säästöpankeista ympäri Suomen sekä Säästöpankkikeskuksesta. Kattavien vähittäispankkipalveluiden lisäksi he tarjoavat asiakkailleen sijoitus-, kiinteistö- ja vakuutuspalveluita. Lue lisää.

 

Lue myös Kyndrylin tiedote.