Riskienhallinnan ja tietoturva-asiantuntemuksen vahvistaminen konsultointipalveluissamme  

Uutiset |
Jaa
Security Samlink

Samlinkin riskienhallinta- ja turvallisuusosastolla käsitellään päivittäin monenlaisia tehtäviä riskienhallinnasta aina sääntelyvaatimusten täyttämiseen. Koska toimimme rahoitusalan palveluntarjoajana, asetamme turvallisuuden aina kaikessa etusijalle. 

Nykyisessä, nopeasti muuttuvassa maailmassa on ensisijaisen tärkeää ennakoida ja hallita riskejä. Seuraamme jatkuvasti uusia uhkia ja arvioimme niiden vaikutusta Samlinkiin ja asiakkaisiimme. Keräämämme tiedot auttavat meitä parantamaan havaitsemiskykyämme ja kehittämään suojaus-, vastaus- ja palautumisstrategioitamme niin lyhyellä, keskipitkällä kuin pitkällä aikavälillä. 

Eräs nykyisistä painopisteistämme on EU:n digitaalisen toiminnallisen sietokyvyn lain (DORA) täytäntöönpano, joka astuu voimaan tammikuun puolivälissä 2025. DORA koskee kaikkia rahoitusalan organisaatioita, mukaan lukien kolmannen osapuolen palveluntarjoajat, kuten Samlink. Valmistaudumme täyttämään ja ylittämään nämä uudet standardit varmistaaksemme palveluidemme jatkuvan eheyden. 

Riskienhallinta- ja turvallisuusosastollamme on yhteensä lähes 160 vuoden kokemus eri liiketoiminta-aloilta. Viime vuosina olemme kehittäneet vahvoja hallintajärjestelmiä, jotka on räätälöity finanssialan vaatimuksia silmällä pitäen. Tämän kokemuksen ja osaamisen avulla voimme tarjota kattavaa tukea myös uudelle konsultointipalvelujen liiketoimintayksiköllemme. 

Yhteistyössä Pål Krogdahlin (Director of Technological Strategy and Advisory Services) kanssa olemme luoneet työpajasarjan, joka hyödyntää kokemustamme Samlinkissa ja muissa finanssilaitoksissa. Uskomme vahvasti yhteistyön ja tiedon jakamisen voimaan finanssisektorin riskien hallinnassa. Työpajat käsittelevät muun muassa riskienhallintaa, sääntelyn noudattamista, DORA:n täytäntöönpanoa ja turvallisuustilanteen arviointia. Edistämällä yhteistyötä pyrimme vahvistamaan kykyämme torjua kyberuhkia ja muita mahdollisia riskejä. 

Yhteenvetona voidaan todeta, että sitoutumisemme huippuosaamiseen, eettisyyteen ja ennakoivaan riskienhallintaan inspiroi meitä tukemaan asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme matkalla kohti turvallisempaa ja kestävämpää tulevaisuutta. Yhdessä voimme muuttaa riskit mahdollisuuksiksi ja auttaa Samlinkin konsultointipalveluyksikköä menestymään tässä jatkuvasti muuttuvassa ympäristössä.