Katsaus menneeseen fiskaalivuoteen ja vuoden 2025 tavoitteisiin

Uutiset |
Jaa
Arto Sorvoja

Samlinkin Vice President ja Senior Partner, Arto Sorvoja näkee viimeksi päättyneen tilikauden saavutukset kolmena tärkeänä teemana, jotka kuvastavat Samlinkin keskeisiä painopisteitä ja saavutuksia.

1. Keskittyminen asiakkaiden järjestelmien modernisointiin:

Samlink on omistautunut asiakkaidensa modernisointi- ja transformaatiohankkeiden tukemiseen.

–Viime vuoden aikana olemme käynnistäneet asiakkaidemme kanssa useita merkittäviä projekteja, keskittyen heidän IT-järjestelmiensä modernisointiin, Sorvoja kertoi. Haluamme auttaa asiakkaitamme siirtymään tehokkaampiin ja nykyaikaisempiin järjestelmiin.

2. Investoinnit huippuluokan pankki-IT-osaamiseen:

Samlink on tehnyt investointeja hankkiakseen ja kehittääkseen huippuluokan pankki-IT-kyvykkyyksiä.

–Perustimme Advisor Services -yksikön ja rakensimme osaamisalueita, joista on syntynyt pankkialan osaamisemme keihäänkärkiä, Sorvoja sanoo. Näitä kyvykkyyksiä on testattu sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Tämä on luonut vahvan pohjan tulevalle kasvulle.

3. Sisäinen transformaatio ja organisaation uudistus:

Päättyneen tilikauden kuluessa Samlinkissa on toteutettu myös merkittävä sisäinen uudistus.

–Viime vuoden aikana saimme päätökseen historian suurimman organisaatio- ja toimintamalliuudistuksen, Sorvoja kertoo. Muutos tähtäsi siihen, että Samlink onnistuu toimimaan entistä tehokkaammin ja asiakaslähtöisemmin. Uudistus onjo alkanut tuottaa positiivisia tuloksia, jotka hyödyttävät sekä Samlinkia että asiakkaitamme.

Toimialan näkymät ja asiakkaiden tarpeiden kehitys

Tekoälyn ja automaation ottaessa jatkuvasti tukevampaa jalansijaa, Sorvoja korostaa pankkien jatkuvaa tarvetta modernisoida vanhoja IT-järjestelmiään.

–Pankit etsivät jatkuvasti kustannustehokkaita tapoja modernisoida järjestelmiään, keskittyen samalla arvon luomiseen ja liiketoimintalähtöiseen transformaatioon, Sorvoja sanoo.

Sääntelypaineet ovat myös merkittävä haaste pankeille. Tämä edellyttää tasapainottelua vaatimustenmukaisuuden ja liiketoiminnan kehittämisen välillä.

Samlinkilla on kaksi keskeistä tavoitetta kuluvalle fiskaalivuodelle.

Jatkuvat investoinnit ihmisiin ja kyvykkyyksiin ovat ensiarvoisen tärkeitä. Tämä sisältää integraation vahvistamisen Kyndrylin kanssa, pyrkien hyödyntämään globaaleja työkaluja ja prosesseja Samlinkin asiakkaiden hyväksi.

Toinen tavoite on keskittyä kasvuun sekä kotimaan markkinoilla että kansainvälisesti. Samlink on valmis kasvamaan, ja uusia asiakkuuksiakin on hyvin näköpiirissä. Kasvun toteuttaminen tulee olemaan keskeinen tavoite tulevana vuonna.

–Tavoitteemme on rakentaa kyvykkyyksiä, jotka mahdollistavat asiakaspankkiemme selviytymisen voittajina tästä suuresta modernisaatiomuutoksesta. Tämä tarkoittaa luotettavien IT-palveluiden tarjoamisen lisäksi huipputason toimialaosaamista toimittavan, dynaamisen ja ketterän organisaation kehittämistä, Sorvoja summaa.