Sara Ramakers johtaa Samlinkia uuteen strategisen kumppanuuden aikakauteen

Uutiset |
Jaa
Sara Ramakers

Samlinkin uusi toimitusjohtaja Sara Ramakers on valmis viemään yhtiötä eteenpäin pankkipalveluiden ja -ratkaisujen strategisena kumppanina. Hänen tavoitteensa on yhdistää syvällinen toimialaosaaminen sekä edistyneet teknologiset taidot, jotta yhtiö voi vauhdittaa asiakkaidensa liiketoiminnan kasvua ja innovaatioita. 

Sara Ramakers tuo mukanaan vankan kokemuksen useista johtotehtävistä Kyndrylissä, jossa hän viimeksi toimi strategisten markkinoiden kulttuuri- ja muutosjohtajana. Hän uskoo vahvasti kulttuurin ja asiakaskeskeisen lähestymistavan merkitykseen, joka on toistuvasti osoittautunut liiketoiminnan menestyksen kulmakiveksi.

– Näen Samlinkin paljon enemmän kuin pelkkänä palveluntarjoajana; olemme strateginen kumppani, joka auttaa pankkeja modernisoitumaan, innovoimaan ja uudistumaan samalla, kun varmistamme liiketoiminnan jatkuvuuden ja turvallisuuden, Sara kertoo. 

Sara aikoo kunnioittaa Samlinkin 30 vuoden perintöä ja johtaa yhtiötä kohti uutta innovaatioiden aikakautta. 

– Meillä on kunnianhimoinen agenda asiakkaillemme: tukea sekä nykyisiä että uusia asiakkaitamme nopeasti kehittyvässä pankkimaailmassa. Tämä muutos perustuu edistyneisiin ja nouseviin finanssiteknologian ratkaisuihin, samalla kun otetaan huomioon tärkeät haasteet, kuten sääntelyn noudattaminen ja tietosuojakysymykset. Olemme erityisen innoissamme luodessamme innovatiivisia ratkaisuja yhdessä asiakkaidemme ja ekosysteemikumppaneidemme kanssa, Sara toteaa. 

Kasvuun keskittyminen

Sara aikoo hyödyntää Samlinkin olemassa olevia vahvuuksia samalla, kun hän edistää kasvua konsultointipalveluiden sekä Kyndrylin kanssa tehtävän syvemmän yhteistyön kautta. Tekoälypohjaisen Kyndryl Bridge -ratkaisun laajentaminen tarjoaa uusia näkemyksiä, jotka auttavat yrityksiä toimimaan ja uudistumaan entistä tehokkaammin.

– Näen, että Samlink tunnetaan kolmesta keskeisestä ominaisuudesta: merkityksellisyydestämme asiakkaidemme liiketoiminnan menestyksen tukemisessa, syvällisestä pankkialan osaamisestamme ja innovaatioistamme sekä kurinalaisesta toteutuksestamme, Sara kuvailee. 

Uusi toimitusjohtaja pitää Samlinkia yhtenä Kyndrylin tärkeimmistä voimavaroista ja tavoittelee yhtiölle johtavaa asemaa pankkipalveluissa niin ydinmarkkinoillaan Pohjoismaissa kuin globaalisti.  

– Haluamme olla ensisijainen kumppani ja työnantaja, nyt ja tulevaisuudessa. Etsimme jatkuvasti parannuksia varmistaen, että taitomme, osaamisemme ja ratkaisumme ovat linjassa uusimpien trendien kanssa ja vastaavat asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin, Sara lisää. 

Globaalit yhteydet

Vaikka Sara asuu Belgiassa, hän on sitoutunut ylläpitämään tiivistä yhteyttä Samlinkin pääkonttoriin Espoossa. Hän aikoo hyödyntää etätyömahdollisuuksia ja tiheää matkustamista pysyäkseen läheisessä yhteydessä tiimiinsä. 

– Olen tottunut työskentelemään kansainvälisesti ja uskon, että etäisyys on suhteellinen käsite. Tämä globaali näkökulma on erittäin arvokas, kun Samlink pyrkii laajentamaan vaikutustaan Pohjoismaiden ulkopuolelle, samalla kun se säilyttää vahvat juurensa alueella, Sara kertoo.

Työn ohella Sara on innokas tutustumaan Suomeen paremmin. Hän on jo perhelomien aikana päässyt nauttimaan Pohjoismaiden luonnonkauneudesta ja vieraanvaraisuudesta ja haluaa syventää suhdettaan maahan.

– Suomen tutkiminen on nyt perheemme matkasuunnitelman kärjessä. Odotan innolla, että pääsen tutustumaan ihmisiin ja kulttuuriin paremmin, Sara sanoo. 

Kiireisestä urastaan huolimatta Sara huolehtii tasapainosta työn ja henkilökohtaisen elämän välillä. Hän nauttii juoksemisesta, maalaamisesta, matkustamisesta ja vapaaehtoistyöstä, erityisesti nuorten parissa. Perhe on hänelle kuitenkin aina etusijalla.