Ekosysteemimalli yhdistää parhaat palvelut 

Uutiset |
Jaa
Ecosystem Samlink

Pankki- ja rahoitusala on keskellä suuria muutoksia, kun järjestelmien modernisointi, tekoäly ja pilvipalvelut ovat tulleet vauhdilla osaksi arkeamme. Muuttuvassa maailmassa myös hyviksi havaittujen prosessien ja mallien pitää välillä uudistua.

Samlinkin uusi ekosysteemimalli edustaa modernia lähestymistapaa pankkijärjestelmien kehittämiseen.

– Perinteisesti pankit ovat käyttäneet räätälöityjä järjestelmiä, jotka on rakennettu heidän omiin tarpeisiinsa. Maailma kuitenkin muuttuu nopeasti, regulaatiot uudistuvat ja innovaatioita syntyy koko ajan. Tämä kaikki edellyttää joustavampia ja kustannustehokkaampia ratkaisuja. Siksi Samlink on omaksunut ekosysteemimallin, joka mahdollistaa asiakkaalle joustavan ja toimivan kokonaisratkaisun, Samlinkin Director of Sales and Business Development Kari Huoponen, valottaa mallin taustoja.

Palojen yhdistelyä arkkitehtuurin rajoissa

Ekosysteemimalli poikkeaa perinteisestä lähestymistavasta siinä, että se ei keskity tarjoamaan yhtä yksittäistä järjestelmää, vaan mahdollistaa erilaisten osa-alueiden palojen yhdistelyn jokaisen asiakkaan oman tarpeen mukaan. Yhden toimittajan ei kannata tehdä kaikkea itse, vaan tehdä yhteistyötä useiden ohjelmistotalojen kanssa. Näiden tarjoamista palasista rakennetaan kokonaisuuksia, jotka täyttävät regulaatiot ja standardit.

Huoponen korostaa, että tämä arkkitehtuuripohjainen malli perustuu BIANin kaltaisiin standardeihin, jotka määrittelevät, miten eri osat kommunikoivat keskenään. BIAN-arkkitehtuuri luo puitteet ja määrittelee rajapinnat, mutta niiden sisällä eri osien erittäin monipuolinen yhdistely on mahdollista.

– Yhdisteltäviä osia voivat olla esimerkiksi maksuliikenteen ratkaisut, mobiilipankit, lainojen hallinnan järjestelmät sekä tietoturvaratkaisut. Ekosysteemimallin avulla pankit voivat valita parhaat palaset eri toimittajilta ja integroida ne saumattomasti omaan ympäristöönsä.  

Yksilöllisiä ratkaisuja joustavasti  

Ekosysteemimalli mahdollistaa pankeille modernin, regulaatiovaatimukset täyttävän järjestelmän, jota on helppo ylläpitää ja kehittää. Lisäksi se mahdollistaa prosessien ketterän uudistamisen. 

Kokonaisratkaisut ovat jokaisen asiakkaan kohdalla yksilöllisiä. Samlink palvelee erilaisia pankkeja, joille jokaiselle pystytään tarjoamaan yhteistä perustaa ja erillisiä sovelluksia yhdistäviä ratkaisuja heidän oman liiketoimintastrategiansa mukaisesti. 

Siirtyminen ekosysteemimalliin alkoi noin kaksi vuotta sitten, kun Samlinkista tuli osa emoyhtiö Kyndryliä. Tämä lähestymistapa on herättänyt kiinnostusta pankkialalla, ja Samlinkin yhteistyö muiden teknologiatoimittajien kanssa lisääntyy koko ajan.

Yhteistyö muiden alan toimijoiden kanssa muuttaa myös alan luonnetta. Kun jokainen toimittaja toteuttaa oman osuutensa paketista, ei puhuta enää toimijoiden välisestä kilpailusta, mikä luo täysin uudenlaista tilaa yritysten väliselle synergialle.

Lue “Ecosystem Enabled Banking” -dokumenttimme täältä.