Miikka Laiho

Uratarinat |
Jaa
Miikka Laiho

Miikka Laiho pitää pyörät pyörimässä 

Rooli Partnerina ja COO:na tarjoaa haasteita ja uuden oppimista. Työssä ei ole ikinä tylsää päivää.  

 Huhtikuussa 2023 Samlinkiin emoyhtiö Kyndrylistä siirtynyt Miikka Laiho on toiminut IT-alalla jo pitkään. Ennen Kyndryliä IBM:llä työskennellyt Laiho on ehtinyt tehdä runsaasti töitä myynnin, myynnin johtamisen ja operatiivisen johtamisen parissa.   

Nykyiseen rooliinsa Laiho päätyi siksi, että hän kaipasi uusia haasteita. Haasteita ja opittavaa onkin riittänyt, eikä työssä ole ikinä tylsää päivää. Samlink on mielenkiintoinen yhdistelmä sitä, mistä hänellä on jo entuudestaan kokemusta – ja sitä, mistä ei vielä ole. Uudet asiat, ihmiset ja ylipäätään uuden oppiminen ovat niitä tekijöitä, jotka vievät eteenpäin.   

Partnerina Laiho toimii Samlinkin isoimpien asiakkuuksien parissa yhdessä asiakasvastaavien kanssa. COO:n (Chief Operating Officer) roolissa hän saa puolestaan pitää sisäiset asiat järjestyksessä ja pyörät pyörimässä. Lisäksi vastuisiin liittyy myös aktiivista yhteydenpitoa emoyhtiön suuntaan.  

Oma toiveeni olisi tehdä mahdollisimman paljon yhteistyötä suurten asiakkuuksiemme kanssa. Minua kiinnostaa asiakkaiden hyvinvoinnin ja liiketoiminnan kasvattaminen. 

Tekemisen arvo löytyy selkeästä kokonaisuudesta 

Toisin kuin suurimmalla osalla Samlinkissa, Laiholla on kaupallinen koulutus.  

Pankkitoimialan ja toimijoiden välisen ekosysteemin ymmärtäminen ovat haasteita, jotka pitävät mielenkiintoa yllä päivästä toiseen.  

Teknologian monimutkaistuessa yrityksille on suurta hyötyä siitä, että osataan paketoida ratkaisut oikein ja tuoda ne riittävän selkeällä tavalla asiakkaiden, eli yritysten johdon tietoisuuteen. Tältä osa-alueelta löytyykin Laihon paras osaaminen.  

Vahvuuksiani ovat ehdottomasti organisointi- ja järjestelykyky. Olen taitava yksinkertaistamaan monimutkaisiakin asioita, mikä lienee syynä siihen, että olen toiminut menestyksekkäästi työssäni pitkään ilman alaan liittyvää teknistä koulutusta. Asiakkaidemme johdossa ollaan kiinnostuneita tekemisemme arvosta, ei niinkään pienistä yksityiskohdista – ja tämän osaan tehdä heille näkyväksi.  

Valtava muutos tuo mahdollisuuksia 

Viime aikoina Samlinkissa on tapahtunut paljon. Monet asiakkaistamme ovat merkittävien muutosten keskellä, ja Samlinkin täytyy muuttua mukana. Uutena suuntana onkin olla enemmän kaupallinen toimija. 

– Samlinkissa on valtavasti osaamista, jota ei löydy muualta. Olen tästä jo nyt hyvin vaikuttunut, ja voin aiemman kokemukseni perusteella sanoa, ettei tämä osaamisen määrä kalpene minkään suuremman korporaation rinnalla, ei sitten pätkän vertaa!  

Koko yrityksen ollessa muutoksen keskellä ja uusien asioiden edessä, on tärkeää tehostaa ja jäsennellä kokonaisuutta sekä kirkastaa, mitä halutaan saada aikaan. Joskus tämä voi tarkoittaa suuriakin muutoksia totuttuihin toimintatapoihin.  

– Samlink on aiemmin ollut asiakkaille “one-stop-shop”, mutta alalla ollaan jatkuvasti menossa enemmän kohti toimijoiden ekosysteemiä. Teknologia monimutkaistuu, joten kaikkien ei kannata osata kaikkea. Jotkut osiot tehdään itse, mutta tärkeintä nyt ja tulevaisuudessa on ehdottomasti verkostoituminen. On osattava löytää tasapaino, jossa keräillään ekosysteemistä parhaat osat ja integroidaan ne keskenään. Näin voidaan parhaiten vastata asiakkaiden tarpeisiin, mikä on kuitenkin se perimmäinen syy, miksi tätä työtä teemme!  

Kuka: Miikka Laiho
Koulutus: KTM
Asiantuntijuus: myynnin johtaminen, operatiivinen toiminta