Katariina Aaltonen

Uratarinat |
Jaa
Katariina Aaltonen Samlink

Katariina Aaltonen kehittää korttialueen liiketoimintaa 

Korttialueen tuoteasiantuntija odottaa innolla digitaalisen maksamisen uusia kehitysvaiheita.  

Katariina Aaltosella on takanaan pitkä kokemus tuoteasiantuntijan ja tuotepäällikön tehtävissä. Tällä hetkellä Samlinkissa korttialueen tuoteasiantuntijana hänen laajaan työnkuvaansa kuuluu niin tuotekehitystä, liiketoimintanäkökulman kehittämistä kuin ratkaisukuvausten tuottamista muiden tiimien kanssa. Lisäksi hän pitää yhteyttä asiakkaisiin ja pohtii myös heidän kanssaan tuotekehitykseen liittyviä näkökulmia.  

Työssään Aaltonen kokee hyötyvänsä erityisesti aloitteellisuudestaan, paineensietokyvystään ja pitkäjänteisyydestään. Tulevaisuus ja sen kehittyvät näkymät vaativat myös asiantuntemuksen jatkuvaa syventämistä. 

– Aktiivinen vastuu töiden etenemisestä ja kokonaisuuden ylläpitämisestä kuuluu toimenkuvaani. Positiivisesta yhteistyökyvystä ja sosiaalisista taidoista on suurta apua työssäni. Pidän korttialueen vauhdikkaasta työtahdista. 

Positiiviset haasteet tuovat työhön mielekkyyttä

Aaltonen nauttii työssään erityisesti mukavista työkavereista ja avoimesta keskustelusta asiakkaiden kanssa. Erilaiset kehitystyöhön liittyvät tehtävät antavat uusia näkökulmia ja pitävät työn mielenkiintoisena päivästä toiseen. Tunnistettujen ongelmakohtien ratkaiseminen ja ylipäätään ratkaisujen etsiminen tuovat työhön positiivista haastetta.  

– Korttimaailmassa on paljon direktiivejä, joihin liittyvien ongelmien ratkaiseminen sekä lainsäädännön soveltaminen parhaiden ratkaisujen löytämiseksi on omalla tavallaan haastavaa. Joka kerta tällaisen tilanteen ratkettua voimme kuitenkin olla iloisia siitä, että on jälleen opittu uutta.  

Ihmisten välinen yhteistyö on suuri voimavara

Samlinkissa ihmiset ovat paitsi omien erikoisalojensa huippuosaajia, myös hyvin auttavaisia ja avoimia. Aaltonen kokee ihmisläheisen työkulttuurin ehdottomasti yhteisön parhaana puolena, joka vaikuttaa luonnollisesti myös liiketoiminnan onnistumiseen. 

– Tavoitteellisuus, toimeen tarttuminen ja ratkaisukeskeisyys ovat yhdistäviä tekijöitä. Talon sisällä vallitsee hyväksyvä ja avulias henki, jonka vuoksi kuka tahansa voi pyytää apua keneltä tahansa – täällä ongelmia ei todellakaan tarvitse ratkaista yksin. Avoin ja mukava meininki luo työyhteisöön energiaa, synnyttää rennon tekemisen meiningin sekä ilmapiirin, joka vie läpi haastavienkin tilanteiden.  

Tulevaisuudessa digitaalinen maksaminen ja korttiliiketoiminta tulevat muuttumaan kuluttajien valintojen mukaan. Tässä vaiheessa ei voida vielä täysin ennustaa suuntaa, mutta Aaltonen odottaa tulevaa innolla.  

– Uskon, että kortit pysyvät mukana, mutta jää nähtäväksi, miten niillä tulevaisuudessa maksetaan. Muutoksia tapahtuu koko ajan, eikä alalla pääse pitkästymään. Meiltä edellytetään rohkeita kokeiluja ja uteliaisuutta sekä tietysti jatkuvaa tutkimusta ja seurantaa siitä, mihin käyttäjien mieltymykset ovat menossa. Henkilökohtainen kiinnostukseni juuri tähän aiheeseen pitää tarvittavaa draivia yllä.  

Kuka: Katariina Aaltonen
Koulutus: It-tradenomi
Asiantuntijuus: korttimaksaminen