Varjoista valokeilaan: Miten Samlinkin turvallisuusyksikön työ vaikuttaa asiakkaisiimme

Uutiset |
Jaa
Samlink Turvallisuusyksiköt

Monissa organisaatioissa riskienhallinta- ja turvallisuusyksiköitä pidetään yrityksen tuntemattomina sankareina. Ne toimivat kulisseissa pitäen “digitaalisen linnoituksen” turvassa estäen ulkopuolisten tunkeilijoiden pääsyn sisään. Haluamme muuttaa tätä käsitystä osoittamalla, kuinka nämä turvallisuusyksiköt parantavat asiakaskokemusta merkittävästi, ilman konkreettista yhteyttä asiakkaisiin. 

Kyberriskien kasvun ja sääntelyn lisääntyneen valvonnan myötä (esimerkkinä Digital Operational Resilience Act / DORA) finanssialan toimijoiden on ymmärrettävä uhkakuvansa kokonaisvaltaisemmin kuin aiemmin. Sääntelyn muutos on nostanut esiin tarpeen asettaa kyberturvallisuus keskeiseksi osaksi yritysten hallintoa.  

Samlinkin turvallisuusyksikkö näkee tässä muuttuvassa ympäristössä mahdollisuuden yhdistää riskienhallinta asiakaskokemukseen seuraavin tavoin:  

Läpinäkyvää yhteistyötä

Eräs erinomaisen asiakaspalvelun kulmakivistä on läpinäkyvyys. Samlinkin turvallisuusyksikkö sitoutuu olemaan rehellinen liittyen mahdollisiin riskeihin ja turvallisuusongelmiin. Rehellisyys mahdollistaa aidon yhteistyön ratkaisujen löytämiseksi tai ainakin varmistaa, että asiakkaillamme on selkeä ja johdonmukainen kuva heidän organisaatioitaan uhkaavista riskeistä. 

Proaktiivista tiedonjakoa

Uhkien edellä pysyminen edellyttää asiakkaidemme tiedottamista globaaleista tapahtumista ja trendeistä, jotka saattavat vaikuttaa heidän riskiprofiileihinsa. Tarjoamme ajankohtaisia päivityksiä, jotka antavat sekä nykyhetken tilannekuvan että pitkän aikavälin näkymän riskien kokonaiskuvaan. Tämä proaktiivinen lähestymistapa varmistaa, että asiakkaamme voivat tehdä tietoon perustuvia päätöksiä ja mukauttaa strategioitaan tarpeen mukaan. 

Tuki helposti saatavilla

Toimintamme ei rajoitu pelkästään tiedon jakamiseen; tuemme asiakkaitamme kriittisten asiakirjojen tarkastamisessa. Tiimimme on aina valmis vastaamaan kysymyksiin ja tarjoamaan näkemyksiä liittyen riskeihin ja turvallisuuskysymyksiin, jotka saattavat vaikuttaa asiakkaidemme toimintaan. Tämä saavutettavuus luo kumppanuuden ja luottamuksen tunteen, jotka ovat olennaisia tekijöitä onnistuneessa liiketoimintasuhteessa. 

Osallistavaa koulutusta ja uhkatiedustelua

Turvallisuusyksikkömme osallistuu aktiivisesti asiakkaidemme turvallisuustietoisuusohjelmiin, tuoden niihin arvokkaita ulkopuolisia näkökulmia. Jakamalla tietoa uusimmista uhkatoimijoiden taktiikoista ja indikaattoreista, annamme asiakkaille tarpeelliset valmiudet toimintojensa turvaamiseen. 

Viimeaikaiset tutkimukset osoittavat, että tiiviimpi yhteistyö asiakkaiden ja toimittajien – tai pikemminkin kumppaneiden – välillä johtaa syvempään ymmärrykseen riskeistä ja turvallisuuskysymyksistä. Lisäksi ne osoittavat, että tiedon riittävä jakaminen vähentää merkittävästi kyberriskeistä ja kyberturvallisuuteen liittyvistä tapahtumista aiheutuvia tappioita. 

Me Samlinkissa odotamme innolla tämän matkan jatkumista ja yhä syvempää sitoutumista tähtitason asiakaskokemusten tarjoamiseen innovatiivisten ja yhteistyöhön perustuvien turvallisuusratkaisujemme avulla.