Outi Kohtala

Team Lead

Uratarinat |
Jaa
TechPRO Outi Kohtala

Team Lead Outi Kohtala vastaa työn organisoinnista

Teknologia-ala kehittyy jatkuvasti, ja sen myötä myös alan ammattilaisten osaaminen. Samlinkin Team Lead Outi Kohtala on ollut alalla jo yli 20 vuotta ja ehtinyt nähdä työelämänsä aikana monenlaisia muutoksia.

Outi aloitti uransa vuonna 2001 Java-sovelluskehittäjänä tietojenkäsittelyn tradenomiopintoihin kuuluvassa työharjoittelussa. Uransa aikana hän on työskennellyt useissa eri yrityksissä ja rooleissa, ja noin kolme vuotta sitten hän siirtyi Samlinkiin Product Ownerin rooliin. Rooliuudistuksen myötä Product Ownereista tuli tänä vuonna Team Leadeja.  Team Leadin rooli on monipuolinen. 

– Keskeisiä tehtäviäni ovat tiimin arjen pyörittäminen, työn organisointi ja ongelmien ratkaiseminen. Huolehdin siitä, että tiimillä on selkeät tavoitteet ja tarvittavat resurssit niiden saavuttamiseksi. Toimin myös kontaktipintana muihin osastoihin ja projekteihin, Outi kertoo. 

Outin tiimi kehittää ja ylläpitää sovelluksia, kuten sähköistä arkistoa ja työpöytää.  

– Sovelluskehityksessä aikataulut ylittyvät usein, mutta tässä tiimissä saadaan suunnitellut muutokset tuotantoon jokaisen käyttöönoton yhteydessä. Team Lead on ylpeä tiiminsä työstä ja näistä pienistä, mutta merkittävistä saavutuksista.

Onnistumisen iloa ongelmanratkaisusta

Vaikka Outi ei nykyisessä tehtävässään koodaa itse, hän pitää Java-kehittämistä edelleen ydinosaamisenaan.  

– Taustani koodarina auttaa hahmottamaan järjestelmiä ja ymmärtämään koodauksen haasteita tiimin eduksi. Toinen tärkeä vahvuuteni on kokonaisuuksien hahmottaminen ja ongelmanratkaisukyky. Olen sitkeä, ja uskon, että kaikki ongelmat ovat ratkaistavissa, hän kertoo.

Outi nauttiikin työssään erityisesti siitä, kun saa ratkaista erilaisia haasteita. Tähän Java-koodaajan tehtävät ovat luoneet erinomaisen pohjan:  

– Rakastan koodaamiseen liittyvää ongelmanratkaisua. Se antaa minulle samanlaista onnistumisen iloa kuin ristikoiden tai sudokujen ratkaiseminen. Vaikka siirryin Team Leadiksi, olen ilokseni huomannut saavani edelleen samanlaisen tunteen tekemästäni työstä, hän kertoo.

Tulevaisuuden trendit ja itsensä kehittäminen

Outi pitää tärkeänä pysyä ajan tasalla teknologian kehityksessä ja trendeissä. Hän seuraa alan uutisia ja osallistuu ajoittain Scrum Masterien keskusteluihin erilaisilla keskustelupalstoilla. Erityisesti tekoälyn mukanaan tuomat mahdollisuudet kiinnostavat. 

– Tekoäly voi todella muuttaa tätä alaa. On jännittävää nähdä, mihin suuntaan työelämä sen myötä kehittyy seuraavan 10–20 vuoden aikana, Outi pohtii. 

Outin mielestä avoimuus ja rohkeus ovat tekijöitä, joiden avulla työssä voi parhaiten kehittyä.  Kehittyminen tapahtuu kokeilemalla rohkeasti uusia asioita, jotka vievät mukavuusalueen ulkopuolelle.

Vapaa-ajallaan Outi harrastaa laulua ja jalkapalloa.  

– Käyn laulutunneilla ja laulan Samlinkin bändissä. Lisäksi olen jalkapalloilevien poikieni innoittamana alkanut itsekin pelata jalkapalloa. 

Lue lisää uratarinoita täältä.
Lue Samlinkin ihmisistä täältä.