Teknologiakehityksessä huomioidaan sekä keskuskone- että pilviympäristöt 

Uutiset |
Jaa
Modernisointihanke

Samlinkilla on selkeä tavoite nykyisen pankkijärjestelmän ja sen taustalla olevan alustan ja ekosysteemin modernisoinnille: kehitystoimenpiteiden avulla niiden elinkaarta pystytään jatkamaan hyvin pitkälle tulevaisuuteen. Pilvinatiivin kehittämisen rinnalla keskuskoneteknologian merkitys pitää yhä pintansa. 

Samlinkissa on käynnissä muutos- ja modernisointihanke, jossa käytössä olevat teknologiat ja niiden kyvykkyys uudistetaan. Asiakkaiden toivomien järjestelmämuutosten mahdollistaminen ja jatkuvuuden varmistaminen ovat tekemisen keskiössä. 

– Käytännössä uudistus tarkoittaa mainframe- eli keskuskoneympäristön modernisointia ja pilvinatiivien teknologioiden yhdistämistä keskuskonepohjaiseen peruspankkijärjestelmään, kertoo Samlinkin CTO Linh Kuivanen 

Kuivanen aloitti Samlinkin CTO:na toukokuun alussa. Uusi rooli on jatkumoa hänen aiemmalle työlleen Samlinkin arkkitehtitiimin johdossa. Kuivasen luotsaaman osaston, hiljattain perustetun Technology Officen, vastuulla on Samlinkin teknologian ja arkkitehtuurin johtaminen ja elinkaaren hallinta. Tiimi tekee laaja-alaisesti yhteistyötä Samlinkin ja Kyndrylin omien asiantuntijoiden sekä asiakkaiden IT- ja teknologiavastuuhenkilöiden kanssa ja valittujen partnereiden ja yhteistyökumppaneiden suuntaan.  

Kyndrylin myötä myös Samlinkilla on aiempaa laajemmat resurssit ja kyvykkyydet järjestelmien kehittämiseen ja elinkaaren jatkamiseen. 

Järjestelmien elinkaaret jatkuvat

Asia, jota Kuivanen haluaa painottaa, on keskuskoneteknologian merkitys. Viimeisen 15 vuoden ajan vallinnut ajatus, että keskuskonejärjestelmistä ja -ympäristöstä täytyisi päästä eroon, kaipaa päivitystä. Keskuskoneteknologian kehitykseen panostetaan vahvasti.  

– Maailmanlaajuisesti kaikki isot yritykset tukeutuvat keskuskoneteknologiaan ja niiden kriittinen liiketoiminta pyörii keskuskoneen päällä. Näin tulee olemaan myös jatkossa, ja se on hyvä asia. Keskuskoneteknologiakin voi olla moderni ja se pystyy hyötymään pilvestä. Ne eivät ole toisiansa poissulkevia, Kuivanen selventää.