Samlinkin toiminta laajenee kansainvälisesti 

Uutiset |
Jaa
Samlink kansainvälisesti

Pankkialan jatkuvat ja nopeat muutokset tuovat haasteita pankeille myös Suomen ulkopuolella. Jotkut pankkien kilpailijoista ovat nykyisin jopa eri toimialoilta (esimerkiksi Apple), pyrkien omalla liiketoiminnallaan pääsemään pankin ja kuluttajan väliin. Tämä luo pankeille tarpeen modernisoida järjestelmiä vastaamaan uudenlaisia vaatimuksia.

Samlink haluaa yhdessä emoyhtiönsä Kyndrylin kanssa auttaa luomalla ja tarjoamalla uudenaikaisia pankkialan palveluita niin kotimaassa kuin sen ulkopuolella. Kyndrylin vahvuus on it-infrastuktuurissa, kun taas Samlinkilla on hallussaan vahva toimialaosaaminen aina konsultoinnista sovellusten rakentamiseen, integraatioihin ja jatkuviin palveluihin.  

Konsulttipalveluja ja projektitiimejä ulkomaille 

Pohjoismaat ovat Samlinkin kotimarkkinaa. Yhteistyössä Kyndryl Nordicin kanssa keskustelemme Kyndrylin pohjoismaisten asiakkaiden kanssa palveluiden laajentamisesta IT-palveluista konsultointi- ja sovelluspalveluihin. Tällä hetkellä vastaavia asiakashankkeita on menossa yhdessä Kyndrylin kanssa jo Kaakkois-Aasiassa, Lähi-Idässä, Latinalaisessa Amerikassa ja Keski- sekä Etelä-Euroopassa. 

Samlinkin tarjoama Advisory Services -palvelu konsultoi uusia ja jo olemassa olevia asiakkaita. Konsulttien tehtävänä on neuvoa siinä, mihin asiakkaan kannattaa keskittyä ja investoida saavuttaakseen toimenpiteitä suurella vaikutuksella, mutta mahdollisimman vähillä riskeillä. Olemme kehittäneet 11 ”kiihdytintä” (accelerators), eli paketoitua konsultointiratkaisua, jotka pureutuvat pankkitoimialan kuumimpiin trendeihin ja tarpeisiin. 

Projektitiimimme ovat valmiita siirtämään osaamistaan eteenpäin maailmalla aloitettavien projektien parissa.

Kansainvälinen toiminta alkaa usein konsultoinnista, ja Samlinkin ydintiimin voimin aloitetaan myös projekteja ympäri maailmaa. Hankkeessa koulutetaan samalla paikallista tiimiä ja työn/projektin alkaessa sujua tiimi palaa takaisin Suomeen – tai lähtee kohti seuraavaa projektia.  

–Samlinkin  500 henkilön voimin ei ole mahdollista tehdä itse kaikkea. Ajatuksenamme on kylvää siemen, eli viedä Samlinkista kohdemaahan pieni ydinporukka, ja joko paikallinen Kyndryl-organisaatio tai joku globaaleista sovelluskehityskeskuksistamme toteuttaa projektin. Projektitiimimme ovat valmiita siirtämään osaamistaan eteenpäin maailmalla aloitettavien projektien parissa, sanoo Samlinkin myyntijohtaja Kari Huoponen. 

Koko paketti saman katon alta

Samlinkin ja Kyndrylin yhdistelmällä on uniikki positio muihin tekijöihin nähden. 

–Olemme ainoa toimija, joka pystyy toimittamaan toimialakonsultoinnin, sovelluskehityksen ja -integraatiot sekä jatkuvien palveluiden pyörittämisen sovellus- ja it-infrastruktuuritasolla, Huoponen kertoo.

Kansainvälisesti toteutettujen projektien myötä skaalaedut ja tehokkuus lisääntyvät. Myös maailmalla työskentelevien samlinkilaisten kokemus ja näkemys laajenevat, mikä tuo ehdottomasti hyötyjä myös kotimaisille asiakkaille. 

Hankkeiden avulla kehitetään samalla uutta ekosysteemiratkaisuihin perustuvaa pankkialustaa. Progressiivisen modernisointistrategian kautta sinne voidaan jatkuvasti kehittää uusia palasia, jotka ovat eduksi kaikille asiakkaillemme, ja BIAN-arkkitehtuuriin perustuvana voimme taata palojen yhteensopivuuden. 

Näköpiirissä on, että vuoden loppuun mennessä Samlinkilla on useita kansainvälisiä hankkeita meneillään ympäri maailmaa.

Kansainvälistyminen vahvistaa myös työnantajamielikuvaa. Samlink rekrytoi jatkuvasti osaajia konsulteiksi ja moniin muihinkin rooleihin. Kansainvälistymisstrategia antaa suomalaisille pankki- ja it-alan osaajille mahdollisuuden toimia paikallisesti mutta myös kansainvälisissä hankkeissa, kasvattaen omaa osaamispääomaansa. 

–Näköpiirissä on, että vuoden loppuun mennessä Samlinkilla on useita kansainvälisiä hankkeita meneillään ympäri maailmaa, Huoponen summaa. 

Lue lisää ajankohtaisia uutisia täällä.