Samlinkilla on monipuolinen koulutustarjonta – etäkoulutusten opetusmuoto saa kehuja 

Uutiset |
Jaa
koulutuksia

Tänäkin vuonna Samlink järjestää kymmeniä koulutuksia, ajankohtaispäiviä ja tietoiskuja pankkien toimihenkilöille ja asiantuntijoille. Vuoden 2022 koulutusohjelmassa on muun muassa rahoitukseen ja vakuuksiin liittyviä peruskursseja, suosittu Omakotitalon rakentajan ja remontoija -luentopäivä, ajankohtaispäivä ASP-lainasta ja valtiontakauksesta sekä maaseutuasiakkaan korkotukilainaan ja yhteiskiinnitykseen keskittyvä koulutus. 

Samlinkin koulutukset siirtyivät pari vuotta sitten hyvin nopealla aikataululla etäkoulutuksiksi koronaviruspandemian vuoksi. Kyseessä oli iso muutos, sillä aiemmin luokkahuonekoulutuksina järjestetyt useamman päivän koulutukset konseptoitiin uudelleen etäkoulutuksiksi. 

– Muutos oli iso, mutta onnistuimme siinä. Etäkoulutuksissamme osallistujat tulevat etäyhteydellä Samlinkin harjoitteluympäristöön ja tekevät harjoitustehtäviä oman konttorinsa kautta kouluttajien avustuksella. Etäkoulutukset on jaettu useammalle päivälle pieniin koulutuskertoihin. Etäkoulutus voi tarkoittaa esimerkiksi kolmen tunnin koulutuskertoja yhteensä seitsemänä päivänä, selventää Samlinkin koulutusasiantuntija Kirsi Vihko 

Samlinkin etäkoulutukset ovat saaneet hyvän vastaanoton. 

– Osallistujat ovat pitäneet etäkoulutusten opetusmuodosta. Etäkoulutukseen on myös helppo osallistua, kun ei tarvitse matkustaa paikan päälle. Toki joku voi kaivata aiemmilta koulutuspäiviltä maisemanvaihtoa ja verkostoitumista, mutta kenties tulevaisuudessa tähän tarpeeseen voidaan vastata esimerkiksi hybridikoulutuksilla, pohtii Vihko. 

Koulutuksia joka viikko

Samlink järjestää koulutuksia erityisesti asiakkailleen ja omalle henkilöstölleen. Koulutuksia tuotetaan myös räätälöidysti asiakkaan tarkat tarpeet huomioiden. Koulutusten lisäksi Samlink järjestää ajankohtaispäiviä ja tietoiskuja yhteistyössä eri tahojen kanssa sekä tuottaa erilaisia koulutusvideoita ja -tallenteita asiakkaidensa hyödynnettäväksi.  

– Peruskurssien lisäksi erityisesti asiantuntijapäivät ovat olleet hyvin suosittuja. Asiantuntijapäivissä on vaihtuvia luennoitsijoita puhumassa ajankohtaisista aiheista, esimerkiksi tänä vuonna tulossa on ajankohtaispäivä siitä, miten korona on vaikuttanut kotitalouksien tai yritysten talouteen, selventää Vihko. 

Pankkien toimihenkilöiden kannattaa seurata Samlinkin koulutustarjontaa, sillä tänäkin vuonna on tulossa kymmeniä koulutuksia, peruskursseja ja ajankohtaispäiviä mielenkiintoisista aiheista.  

– Toivomme, että laaja koulutustarjontamme tavoittaa oikeat kohderyhmät ja pankkien toimihenkilöt osallistuvat koulutuksiimme innokkaasti tänäkin vuonna, kiteyttää Vihko.