Pilvipalvelujen omaksuminen osaksi liiketoimintaa

Uutiset |
Jaa
Pilvipalvelut Samlink

Rahoitusmaailman nopeatempoisessa ympäristössä pankkipalveluiden maisema muuttuu ja uudistuu. Pilviteknologian hyödyntäminen on noussut nopeasti rahoituslaitosten modernisoinnin keskeiseksi voimaksi.

Gartnerin mukaan Banking as a Service (BaaS) tulee olemaan valtavirtaa vuoden 2024 loppuun mennessä. Tämä tarkoittaa merkittävää muutosta koko alalla. Siitä kertoo myös Gartnerin Hype Cycle -lista, jonka kärkipaikkaa Baas on kasvavana trendinä pitänyt jo syyskuusta 2022 lähtien.  

Vaikka luvassa onkin lisää tehokkuutta ja joustavuutta, nykyisten työkuormien siirtäminen pilveen tai BaaS-ratkaisujen omaksuminen herättävät kysymyksiä perinteisillä toimialoilla. Rahoituslaitokset ovat joutuneet jo nyt perehtymään haastaviin asioihin: on tullut uusia säädöksiä, tietoturvahuolia, tietojen sijaintivaatimuksia ja siirtymisprosessien monimutkaisuutta.

Talousalan modernisointi hybriditeknologian keinoin

Me Samlinkissa olemme etulinjassa helpottamassa rahoituslaitosten matkaa kohti modernimpaa pankkimaailmaa. Palveluissamme yhdistyvät perinteiset järjestelmät ja uusimmat teknologiat. Lähestymistapamme on tuoda rahoituslaitosten toimintaan uudenlaista voimaa modernisoiduilla ratkaisuilla ja siten helpottaa pilvipalvelujen käyttöä. Tärkein avain tässä prosessissa on strateginen yhteistyö Samlinkin kumppaniekosysteemin palveluntarjoajien kanssa. Ekosysteemistä löytyy palveluntarjoajia, jotka ovat keskittyneet tarjoamaan pilvipalvelua nimenomaan Baas-alustalla. 

Keskipisteenä on FS Cloud -palvelu, joka on kytketty Microsoft Azureen. Alusta on suunniteltu ensisijaisesti tiukkoja turvaprotokollia ja säädösten noudattamista ajatellen. Ratkaisujemme lähtökohtana onkin aina turvallisuus. Palvelut räätälöidään vastaamaan turvallisen pankkiympäristön vaatimuksia sekä varmistetaan niiden noudattavan EU:n tiukkoja tietojen sijaintisäädöksiä.  

Ratkaisuja erilaisten asiakkaiden tarpeisiin

Olipa kyseessä sitten nykyisten työkuormien modernisoinnin tavoittelu tai BaaS-ratkaisujen hyödyntäminen, Samlink tarjoaa turvallisen ja kustannustehokkaan ratkaisun, joka on erikseen sopeutettu jokaisen asiakkaan tarpeisiin. 

– Alan erityisosaajina olemme vastuussa pankkijärjestelmien hallinnasta, joten asiakkaidemme ‘kruununjalokivien’ suojeleminen on tärkein tehtävämme. Turvallisuus, yksityisyys ja määräysten noudattaminen eivät ole valintakysymyksiä, vaan velvoitteita. ‘FS Cloud’ -ratkaisumme pitää yllä näitä velvoitteita pilviympäristössä täysin samalla turvallisuustasolla kuin perinteiset, fyysiset ratkaisut, lieventäen pilven käyttöön liittyviä riskejä merkittävästi, toteaa Alan Rushe, Samlinkin Cloud BU Lead. 

Aikakaudella, jolla innovaatiot ja turvallisuusvaatimukset kohtaavat, pilviteknologian omaksuminen toimii tärkeänä kulmakivenä. Silloin rahoituslaitokset voivat liikkua kehittyvässä maailmassa luottamuksen ja ketteryyden yhdistävien työkalujen turvin.