Pankkitoiminnan turvallisuus digitaalisen muutoksen aikakaudella

Uutiset |
Jaa
Security

Rahoitusala kohtaa tänä päivänä hyvin paljon erilaisia haasteita. Näihin haasteisiin kuuluvat täysin uudet kilpailijat, asiakkaiden kasvaneet vaatimukset, digitaalisen muutoksen tarpeet ja uusien sääntelyiden, kuten DORA:n ja PSD3–PCR:n saapuminen EU-alueelle.

Jotta pankit voisivat menestyä tässä nopeasti kehittyvässä ympäristössä, niiden on pysyttävä ajan tasalla markkinoiden muutoksista ja sääntelypäivityksistä, vahvistaen samanaikaisesti puolustustaan ​​uudenlaisia tietoturvariskejä vastaan. Rahoitusalan tärkein kulmakivi on luottamus, jonka rakentaminen kestää vuosia mutta joka murenee hyvin nopeasti, mikäli kyberuhkat kuten kiristyshaittaohjelmat uhkaavat pankkipalveluja konttoreissa tai verkossa.

Pankit eivät kuitenkaan kilpaile keskenään turvallisuudesta ja siihen liittyvistä toimenpiteistä. Sen sijaan niiden yhteisenä etuna on ylläpitää vahvoja turvallisuusstandardeja, jotta luottamus alaa kohtaan säilyy. Esimerkiksi “digitaalinen toiminnallinen palautumislaki” (DORA) toimii yhdistävänä voimana asettaen yhtenäisen perustason kaikille rahoitusalan toimijoille, mukaan lukien pankit, vakuutusyhtiöt ja kolmannen osapuolen palveluntarjoajat, vahvistaen siten luottamusta ja lieventäen riskejä koko alalla.

Samlinkin palvelut on suunniteltu hyödyntämään koko laajaa tietoturva-alan asiantuntemustamme uhkatiedustelussa uhkatoimijoiden ja niiden käyttämien menetelmien tunnistamiseksi. Tällainen tiedustelu auttaa parantamaan pankin kykyä havaita uhkia ja vastata epätavallisiin tapahtumiin välittömästi. Saumattomasti integroitu palvelumme sisältää myös palautumisen uhkatilanteista.

Hyödyntämällä tarjoamiamme turvallisuuspalveluita pankit voivat keskittyä ydintoimintoihinsa, parantaa asiakaskokemustaan ja edistää digitaalista muutostaan. Strateginen kumppanuus mahdollistaa vastaamisen sidosryhmien ja asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin samalla navigoitaessa pankkitoiminnan monimutkaisessa maailmassa.

Digitaalisuuden ja muutoksen aikakaudella turvallisuus on tärkeää pankeille, jotka haluavat tarjota huippuluokan palveluita. Yhteistyön ja innovatiivisten turvallisuusratkaisujen avulla pankit voivat saavuttaa vahvan suojan kyberuhkia vastaan ja sen avulla rakentaa asiakkaiden luottamusta, kulkien näin askel askeleelta kohti pankkitoiminnan huippua.