Nordic Coastal Cleanup: Yhteistyötä puhtaamman planeetan puolesta 

Uutiset |
Jaa

Samlink ja Kyndryl Finland järjestivät Nordic Coastal Cleanup -tapahtuman, joka kokosi yli 50 vapaaehtoista. Tempaus korostaa sitoutumista ympäristön kestävyyteen ja yhteisöllisyyteen. 

Arvon luominen on syvällä Samlinkin DNA:ssa. Tämä ulottuu liiketoimintakäytäntöjemme lisäksi myös vastuullisuustyöhömme, jonka puitteissa teemme yhteistyötä saadaksemme aikaa myönteisiä vaikutuksia. 

Nordic Coastal Cleanup oli Samlinkin ja Kyndryl Finlandin yhdessä järjestämä tapahtuma, joka keräsi yli 50 vapaaehtoista työntekijää Espoon Haukilahden ja Jyväskylän Lutakon rannoille siivoamaan roskia ja edistämään terveellisempää ympäristöä. Päivän kruunasi aurinkoinen sää, joka lisäsi yhteistyöhenkeä.  

Työntekijöitä motivoi aito halu tehdä työtä ympäristön hyväksi.  

– Olemme nyt tekemässä jotain todella hyvää. Arvostan sitä, että ryhdymme konkreettisiin toimiin, emmekä pidä näitä arvoja vain paperilla, korosti Olli Itkonen. 

Moni osallistuja jakoi tämän saman ajatuksen.  

– Tällä toiminnalla olemme osa globaalia yhteisöä, Kyndryl Finlandin Taina Vartiainen totesi. 

 Positiivisia vaikutuksia 

Osallistujat keräsivät laajan joukon roskia, ja myös isompia esineitä, kuten jopa sähköskootteri, saatiin poistettua luonnosta. Siivous oli paitsi hyväksi ympäristölle, myös virkistävää vaihtelua normaaliin toimistorutiiniin. 

– Se oli supermukava tapahtuma, sanoi Susanne Salo.  

Tempaus oli esimerkki Samlinkin omistautumisesta vastuullisuustyöhön. Tällaiset tapahtumat eivät ainoastaan edistä ympäristön kestävyyttä, vaan lisäävät myös työntekijöiden tyytyväisyyttä ja ylpeyttä työpaikastaan. 

– Osallistuin innolla, koska työskentelimme tärkeän asian eteen, ja mielestäni on mahtavaa, että yritys tukee vastuullista toimintaa, sanoi Minna Myyryläinen, yksi omistautuneista työntekijöistämme. 

Osallistujien innostus ja positiivinen palaute viittaavat siihen, että tällaisia tapahtumia halutaan jatkossa lisää. Kommentit, kuten “Hieno aloite, ja osallistuisin useamminkin” ja “Toivottavasti tästä tulee perinne”, kuvastavat tempauksen menestystä ja tulevaisuuden potentiaalia. 

Jatkossa pyrimme edelleen aikaansaamaan todellisia muutoksia ja osoittamaan, että yhdessä toimien voi tehdä merkityksellisiä asioita.