Muutoksen ensimmäiset askeleet on otettu

Uutiset |
Jaa

Samlink ja Kyndryl ovat kulkeneet yhteistä matkaa jo neljän kuukauden ajan. Kyndryl-omisteisen Samlinkin alkutaival on ollut muutostäyteinen ja onnistunut. Kehitystä jatketaan kesän jälkeen uuden strategian alla. 

Yhteistyön, luottamuksen ja avoimuuden vahvistaminen niin asiakkaiden kanssa, kuin sisäisesti. Tästä tavoitteesta uuden omistajan alle siirtynyt Samlink lähti helmikuussa kehittämään toimintaansa Senior Partner Arto Sorvojan johdolla. Nyt nelisen kuukautta myöhemmin Sorvojan päällimmäinen tunne on tyytyväisyys. 

– Olemme onnistuneet lyhyessä ajassa läpiviemään menestyksekkäästi paljon uudistuksia ja kylväneet uusia siemeniä tulevaisuutta varten. Samlinkiin on hiljalleen jalkautunut eteenpäin katsova tekemisen malli, jossa asiakas on keskiössä. Kaikessa tekemisessä keskitytään paremman asiakasarvon tuottamiseen, Sorvoja linjaa. 

Kevään aikana on avattu uusia liiketoimintamahdollisuuksia muun muassa robotiikan ja automaation saralla. Myös uusia sopimuksia on saatu aikaan. Esimerkiksi monivuotinen palvelusopimus Säästöpankkiryhmän kanssa ja Oma Säästöpankki Oyj:n kanssa solmittu pitkäaikainen sopimus IT-ympäristön kehittämisestä. 

– Olemme keskustelleet kaikkien pankkiasiakkaidemme kanssa ja pyrkineet löytämään erilaisia aihioita, joissa voisimme tuottaa heille yhä enemmän arvoa uusien palveluiden kautta. Myös tietoturvan resursseja on vahvistettu ja parannettu Samlinkin varautumista kyberuhkia vastaan. 

Uusi strategia ohjaa pian arkea

Uuden kansainvälisen omistajan alaisuuteen siirtyminen on valtava muutos. Samlinkin ensimmäiset kuukaudet Kyndrylin omistuksessa on käytetty tilanteen ymmärtämiseksi ja uusien suuntaviivojen luomiseksi. Henkilöstöä on pyritty pitämään ajan tasalla säännöllisellä viestinnällä. Kaikki jo tehty kehitystyö tiivistyy ja konkretisoituu yhtiön uuteen strategiaan, joka valmistuu näinä päivinä. 

– Strategiaa on työstetty niin johdon työryhmissä kuin yhdessä koko organisaation kanssa. Työntekijöiden panos on ollut korvaamaton. Strategiatyö on nyt viime metreillä ja pian pääsemme esittelemään sen, Sorvoja kertoo. 

Samlinkilaisille kulunut alkuvuosi on ollut tiivis rupeama, joka on vienyt tavallista enemmän voimia. Monien samlinkilaisten kesälomat sijoittuvat heinäkuulle, mutta koko henkilöstö pääsi jo ennen lomia tuulettumaan Samlinkin kesäjuhlissa kesäkuun puolivälissä.  

– Kesäjuhlat olivat hieno yhteinen kokemus. Kesälomien myötä tuleva hengähdystauko tulee kuitenkin sopivaan saumaan. Kesän jälkeen on taas uutta sisäistettävää, kun tuoretta strategiaa aletaan elää arjessa todeksi. Tulevaisuutta voi onneksi katsoa luottavaisin mielin. Olemme jo lyhyessä ajassa saaneet yhdessä Samlinkin osaavien asiantuntijoiden paljon aikaan, joten saamme myös jatkossakin, Sorvoja kiittelee.