Kyndrylin omistukseen siirtynyt Samlink näyttäytyy vahvana asiakkaille – yhteistyö Oma Säästöpankin kanssa

Uutiset |
Jaa
Ville Rissanen Oma Säästöpankki

Samlink solmi helmikuussa pitkäaikaisen yhteistyösopimuksen Oma Säästöpankin kanssa. Asiakkaiden luottamus Kyndryl-omisteiseen Samlinkiin on vahva. 

Oma Säästöpankki ja Samlink ovat aloittaneet pitkäaikaisen yhteistyön. Yhteistyösopimuksen solmimiseen johtivat Oma Säästöpankin tarve kustannustehokkaalle ja luotettavalle IT-palveluiden kehittäjäkumppanille, Samlinkin vankka osaaminen ja kokemus alalta sekä uuden omistajan, Kyndrylin, kautta tulevat edut.  

– Olimme jo pitkään kartoittaneet mahdollista IT-kumppania, kun selvisi, että Kyndryl ostaa Samlinkin. Uuden omistajan myötä mielenkiinto yhtiötä kohtaan heräsi ja Samlink hyppäsi mukaan kisaan. Lopulta päädyimmekin sopimukseen Samlinkin kanssa, taustoittaa Oma Säästöpankin digitaalisten palveluiden johtaja Ville Rissanen. 

Päätös Samlinkin valitsemisesta oli lopulta ilmiselvä. Yhtiön vahvalla finanssialan osaamisella ja kokemuksella oli erittäin suuri painoarvo sopimuksen solmimisessa. Kyndrylin globaalit kyvykkyydet yhdistettynä Samlinkin antiin sekä yhteisymmärrys vaaditusta kustannustehokkuudesta luovat kumppanin, jonka kanssa Oma Säästöpankki haluaa kehittää palveluitaan. 

– Haluamme pääsääntöisesti tukeutua kotimaiseen osaamiseen. Meille aitoa lisäarvoa tuottaa se, että Samlink tuntee paikallisen lainsäädännön ja viranomaisvaatimukset. Kyndryl taustalla vahvana yhtiönä tuo kansainvälisyydellään ja mainframe-osaamisellaan vielä kaivattua turvaa sopimukseen, selventää Rissanen. 

Rissasen mukaan yhteistyö Samlinkin kanssa on aina ollut hyvää, ja jatkossa sitä tullaan yhä syventämään. Samlink auttaa Oma Säästöpankkia kehittämään erityisesti lainaamisen aluetta. Yhdessä etsitään myös ratkaisuja tekniikan uusimiseen ja prosessien tehostamiseen. 

Omistajanvaihdoksella hyvä vastaanotto

Oma Säästöpankin lisäksi myös muut asiakkaat ovat ottaneet Samlinkin siirtymisen Kyndrylin omistukseen positiivisin mielin. Jo yhteisen matkan alkuvaiheessa on kuulunut asiakkailta hyviä kokemuksia muun muassa uudesta lähestymistavasta asiakasyhteistyöhön. 

– Omistajanvaihdon julkaisemisen jälkeen juttelimme pankkien kanssa. Kaikki näkivät yrityskaupan Samlinkin mahdollisuutena päästä ikään kuin uuteen alkuun. Aiomme rakentaa ja ylläpitää luottamusta asiakkaiden kanssa rehellisellä ja suoraselkäisellä keskustelulla – myös haastavissa tilanteissa, kertaa Samlinkin Senior Partner Arto Sorvoja. 

Samlinkin osaaminen ja historia finanssialalla sekä Kyndrylin globaalit resurssit ylläpitää ja kehittää kriittisiä järjestelmiä ja liiketoimintaa, luovat oivan perustan asiakkaiden luottamukselle. Myös tuore yhteistyösopimus Oma Säästöpankin yhteistyösopimus perustui tälle pohjalle. 

 – Samlink haluaa ennen kaikkea olla asiakkaidensa valitsema ykköskumppani ja kivijalka nykypalveluiden suhteen sekä tarjota tulevaisuuden johtavia IT-ratkaisuja asiakkaille. Samlinkin tavoitteet on kirjattu yhtiön uuteen visioon: Providing financial IT solutions and enabling success for our customers. Together, as a part of Kyndryl, we are empowered to grow