IT pitää pankin pystyssä tai kaataa sen, sanoo Arto Sorvoja blogissa

Uutiset |
Jaa

Terveiset Nordic Fintech Summit -tapahtumasta! Helsingin tunnelmallinen Wanha Satama täyttyi pankki- ja rahoitusalan tulevaisuutta visioivista puhujista, vierailijoista ja näytteilleasettajista. Miten sinä näet tekoälyn ja digitaalisen muutoksen muovaavan liiketoimintaa? Lue aiheesta blogistamme.

Vaikka etäpalaverit ja videopuhelut sujuvoittavat arkea, on kasvokkaisilla tapaamisilla yhä tärkeä merkitys. Toukokuun puolivälissä järjestetyssä Nordic Fintech Summit -tapahtumassa saimme iloksemme kohdata ison joukon finanssialan asiantuntijoita ja vaihtaa ajatuksia kaikkia koskettavista aiheista. Saimme kunnian myös olla yksi tapahtuman yhteistyökumppaneista.

Lähivuosina tekoälyä tullaan hyödyntämään paljon nykyistä enemmän. Muutos tapahtuu joko kontrolloidusti ja säännellysti tai hallitsemattomasti ja kaoottisesti.

Samlinkin Vice President & Senior Partner Arto Sorvoja piti tapahtumassa puheenvuoron yhdestä suosikkiaiheistaan, tekoälyn ja digitaalisen transformaation vaikutuksesta perinteiselle liiketoiminnalle.

– Lähivuosina tekoälyä tullaan hyödyntämään paljon nykyistä enemmän. Muutos tapahtuu joko kontrolloidusti ja säännellysti tai hallitsemattomasti ja kaoottisesti. Yritysten näkökulmasta tekoälyn mahdollistajana toimii digitalinen transformaatio, kuvasi Sorvoja.

Modernisointi on tarpeellista, mutta nykyisen taloudellisen tilanteen huomioon ottaen sen ei pidä olla haitallista yrityksen tulokselle.

Tapahtuman verkkosivuilla julkaistussa blogissa Sorvoja mainitsee, että pankkialalla on nähty monien suurten IT-hankkeiden dramaattisia epäonnistumisia ja viivästyksiä. On ollut myös tilanteita, joissa odotettuja tuloksia liiketoiminnassa ei ole saavutettu. Nämä kaikki ovat tietenkin olleet hankkeiden haittapuolia. Hyötynä voidaan nähdä se, että tekemällä toisin, esimerkiksi asteittaisen uudistamisen avulla, on hyvä mahdollisuus luoda projekteissa välitöntä arvoa. Modernisointi on tarpeellista, mutta nykyisen taloudellisen tilanteen huomioon ottaen sen ei pidä olla haitallista yrityksen tulokselle.

– IT pitää pankin pystyssä tai kaataa sen, tiivistää Sorvoja.

Katso myös tapahtumatunnelmia Instagram-tilimme kohokohdista.