“Ihminen on noussut keskiöön” – Samlink ennen ja nyt työntekijän silmin

Uutiset |
Jaa
Samlink Päivi Partanen Muutosagentti

Millaisena näyttäytyy Kyndrylin matkaan hypännyt Samlink työntekijän näkökulmasta? Lähes kolmen vuoden poissaolon jälkeen takaisin taloon palannut pitkän linjan samlinkilainen kertoo, miten tämän päivän Samlink eroaa menneestä.

Product Owner ja Scrum Master Päivi Partanen työskenteli Samlinkissa yli 10 vuotta, kunnes jätti vuonna 2020 silloisen roolinsa ja päätti keskittyä omaan yritystoimintaansa. Yrittäjyys vaihtui takaisin päivätyöksi, kun Päivi palasi Samlinkin riveihin lokakuussa 2022. Paluunsa jälkeen hän huomasi, että vajaan kolmen vuoden aikana talossa oli ehtinyt tapahtua paljon muutoksia – joskin positiivisia sellaisia.

– Kulttuuri on avoimempi kuin aiemmin. Työskentely on vapaampaa ja meille asiantuntijoille annetaan valtuuksia toimia itsenäisesti, mikä on todella hienoa. Yksikään ihminen ei ole sanonut, että olisimme menneet huonompaan suuntaan organisaationa, vaan päinvastoin parempaan, kertoo Päivi.

Päivi on huomannut, että ”uudessa” Samlinkissa ihminen otetaan paremmin huomioon. Työtä on osattu priorisoida aidosti innostuneessa yhteistyössä ja loistavalla vuorovaikutuksella.

– Aiemmin ei esimerkiksi juhlittu työntekijöiden syntymäpäiviä tai muita tärkeitä juhlapäiviä. Nyt juhlapäivinä voidaan viettää mukava hetki yhdessä kakkua syöden ja kahvitellen. Tällaiset asiat inhimillistävät työympäristöä valtavasti, ja tuovat yhteisöllisyyttä sekä ilonpilkahduksia arkeen, Päivi kiteyttää.

”Yksikään ihminen ei ole sanonut, että olisimme menneet huonompaan suuntaan organisaationa.”

Vaikuttamista muutosagenttina

Pian Samlinkiin palaamisen jälkeen Päivi sai kutsun Samlinkin muutosagenttitoimintaan, johon hän lähtikin innokkaasti mukaan. Takana on vasta muutama muutosagenttiryhmän tapaaminen, mutta jo ensimetreillä toiminta vaikuttaa Päivin mielestä tarpeelliselta ja tärkeältä.

– ­Muutosagenttitiimi tuntuu oikealta paikalta minulle. Voin vaikuttaa asioihin ja viedä niitä eteenpäin. Muutosagenttina pyrin nostamaan arjessa esiin positiivisia juttuja ja muistuttamaan siitä, kuinka hyvin asiat meillä ovat, Päivi kommentoi.

Päivi haluaakin muutosagenttina kehittää Samlinkin tekemistä ja osaamista yleisellä tasolla sekä erityisesti tiimien välistä yhteistyötä.

– Toinen tiimi voi esimerkiksi tasapainottaa tekemistä silloin, kun toisella on liikaa töitä. Lisäksi toivoisin, että tekisimme jatkossa enemmänkin yhteistyötä yli tiimirajojen.