Kristin Malkasaari

Uratarinat |
Jaa
Kristin Malkasaari

Tuoteomistaja Kristin Malkasaari tarttuu herkästi toimeen ja kehittää asioita pelkäämättä 

Tietovarastotiimin tuoteomistaja Kristin Malkasaari hallitsee tiimin tehtäväsisältöjä ja varmistaa, että tiimiläisillä on kaikki edellytykset onnistua tehtävässään. 

Samlinkin tietovarastotiimin tuoteomistajana Kristin Malkasaari toimii ikään kuin tiiminsä työnjohtajana. Tehtävä vaatii analyyttista otetta ja vahvoja ongelmanratkaisutaitoja sekä toisinaan myös pinnalla olevan asian katselmointia ulkopuolelta. Se mitä hän ei tiedä, hän selvittää. 

– Työskentelen kovien ammattilaisten kanssa monitahoisten teknisten ratkaisujen parissa. Panostan keskusteluihin ja otan selvää, kun haluan saada asioita etenemään. 

Asiakasta parhaalla mahdollisella tavalla palvelevaa dataa

Malkasaari on viihtynyt Samlinkissa pian kahdeksan vuotta. Tuona aikana maailma on muuttunut hektisemmäksi, mikä näkyy myös tietovarastotiimin työssä. Jos aiemmin raportointia tehtiin vuosi-, kvartaali- ja kuukausitasolla, nyt tietoa pitäisi olla saatavilla vähintäänkin päivätasolta. 

– Niin kuin kaikki työ, myös tämä vaatii jatkuvaa kehittämistä. Dataa on paljon, ja se on arvokasta. Sen on oltava systemaattisesti ja huolellisesti tallennettua, tarkkaa ja ajantasaista, jotta se palvelee asiakasta parhaalla mahdollisella tavalla. 

Vuosien varrella Malkasaari on työskennellyt Samlinkissa viidessä eri tehtävässä, joista nykyisessä noin vuoden ajan. Uran punaisena lankana on kulkenut tieto, raportointi ja data. Vaihtelevien työnkuvien ansiosta hänelle on kertynyt kattava ymmärrys työkokonaisuuksista ja laaja näkemys siitä, mitä organisaatiossa tehdään. 

Intomieltä, ihmislämpöä ja onnistumisten tavoittelua

Värikäs historia on muovannut Malkasaaresta sopeutuvaisen kaupallisen alan ammattilaisen. 

Lapsuutensa ja nuoruutensa hän vietti Tallinnan vanhan kaupungin maisemissa. Muutaman mutkan kautta hän valmistui ensin Tallinnan yliopistosta kauppatieteiden kandidaatiksi ja sittemmin Helsingin Hankenilta kauppatieteiden maisteriksi. Välillä työt veivät hänet ensin Virosta Hollantiin ja takaisin, josta edelleen Suomeen. 

– Työelämässä olen oppinut arvostamaan omistautumista, intomieltä ja onnistumisten tavoittelua. Ihmislämpökin on hyvän yhteistyön edellytys. Löydän näitä samoja piirteitä itsestänikin. 

Asioiden päämäärätietoinen edistäminen ja kehittäminen on Malkasaarelle luontainen tapa työskennellä. Hän on omimmillaan päästessään mukaan suunnittelemaan kokonaisuuksia.  

Aikataulukriittinen työ vaatii venymistä

Paikalleen jämähtämistä ja turhaa työtä Malkasaari vieroksuu. Eräässä työtehtävässä manuaalista työtä oli niin paljon, että hän koki sen turhauttavaksi. 

– En pelännyt nostaa asiaa pöydälle, ja nykyään sama työ tapahtuu automaattisesti ja tehokkaammin. Lykkäsin siis käytännössä itseltäni tuolin alta, kun annoin työni eteenpäin robotille, Malkasaari naurahtaa. 

Työelämässä Malkasaaren supervoimia ovatkin sosiaalinen rohkeus ja kylmä pää. Työssä menestyminen edellyttää näitä molempia. Uteliaisuus ja halu tietää enemmän ajaa asettamaan itselleen uusia haasteita. 

– Ekstroverttina ja vauhdikkaana luonteena haluaisin nanosekunnissa kiihdyttää nollasta sataan, mutta kylmä pää auttaa menestymään. Pitää olla myös kykyä jarruttaa, jotta asiat hoituvat sutjakkaasti. 

Tiimistään Malkasaari on ylpeä. Aikataulukriittinen työ vaatii venymistä, ja tiiminsä kanssa he ovat onnistuneet pahoissakin paikoissa. 

– Tiimi on mahtava – täynnä vilpittömiä ja pyyteettömiä tekijöitä. Luotan heihin täysin, sillä he ovat kaiken osaavia ja päteviä alan asiantuntijoita, Malkasaari kiittelee. 

Kuka: Kristin Malkasaari
Koulutus: kauppatieteiden maisteri
Asiantuntijuus: data, raportointi, tietovarastot, yhteistyö, tiimityö