Jari Kokki

Uratarinat |
Jaa
Jari Kokki

Testauksen ja muutoshallinnan osastopäällikkö Jari Kokki vannoo tiimityön nimeen 

Samlinkissa yli 10 vuoden ajan työskennellyt Jari Kokki vastaa organisaation testaus- ja käyttöönottoprosesseista ja niiden eteenpäin viemisestä. Asiantuntijana hän on vahva tiimipelaaja, joka uskoo onnistumisten olevan ennen kaikkea pitkäjänteisen tiimityöskentelyn ansiota. 

Maailma muuttuu koko ajan, ja niin organisaatioiden kuin yksittäisten asiantuntijoidenkin on pysyttävä mukana muutoksessa. Erityisesti IT-alalla muutoksen vauhti vain kiihtyy, eikä menestystä janoavilla ole sijaa jäädä tuleen makaamaan. 

– Koen alan ja koko maailman jatkuvan muutoksen tuovan buustia työarkeeni, kertoo Samlinkin testauksen ja muutoshallinnan osastopäällikkö Jari Kokki. 

Kokki vastaa Samlinkin sovellusten ja palveluiden testauksesta ja käyttöönotosta sekä muutoshallinnasta. Hänen tehtävänään on varmistaa, ettei mikään muutos aiheuta asiakkailla häiriöitä tai ongelmia. 

– Kaikki sovellukset ovat testattuja ja ne otetaan käyttöön hallitusti. Koordinoin yhdessä tiimini kanssa testauksen ja käyttöönottojen kokonaisuutta ja huolehdin, että prosessit myös kehittyvät, Kokki avaa rooliaan. 

Tuloksia tiimityöllä  

Kokki uskoo, että menestyminen edellyttää vahvaa tiimityöskentelyä ja pitkäjänteistä työtä. Kuusihenkistä tiimiä johtava Kokki on itse luonteeltaan ekstrovertti tiimipelaaja, ja hän haluaa olla jatkuvassa vuorovaikutuksessa tiimiläistensä kanssa. 

– Kukaan ei pärjää yksin omalla asiantuntijuudellaan, vaan menestymiseen tarvitaan useampia osaajia, jotka täydentävät toisiaan. Toimivassa tiimissä voidaan tehokkaasti pallotella eri vaihtoehtoja ja ideoida rohkeasti uutta, Kokki linjaa. 

Kokin vahvuus on oman asiantuntija-alueen yleisosaaminen, uuden ideointi sekä vuorovaikutustaidot ja yhteistyö muiden asiantuntijoiden kanssa. 

– Tiedän kaikesta vähän, ja erityisesti reilun kymmenen vuoden aikana keräämäni kokemus ja ymmärrys Samlinkista organisaationa on eduksi tehtävässäni. 

Automaatio muuttaa tulevaisuutta 

Automaatio on mullistanut testausta ja tulee mullistamaan myös muutoshallintaa tulevaisuudessa merkittävästi. Samlinkissa puolestaan pilveen siirtyminen ja pilven hyötyjen ulosmittaaminen tulee vaikuttamaan myös Kokin työhön. 

– Kaikki automatisoituu. Myös päätöksentekoa esimerkiksi muutosten suhteen tullaan automatisoimaan. Se tarkoittaa sitä, että kehitämme toimintaamme niin, että tulevaisuudessa pystymme hyödyntämään erilaisia tageja ja laatuportteja, joiden myötä ihmisen ei tarvitse olla tekemässä tai hyväksymässä jokaista yksityiskohtaa, selventää Kokki. 

Kokki kehittäisi Samlinkia kohti tiimirajat ylittävää yhteistyötä siten, että kehitys- ja tuotantotiimit toimisivat tiiviissä yhteistyössä. 

– Teknisen ratkaisujen sijaan muutos tulisi viedä ajattelutapaan. Kehitys- ja tuotantotiimien yhteistyössä yhdistyy kaksi puolta, jolloin lopputuotteesta tulee kustannustehokkaasti operoitavia ratkaisuja ja turvallisuus on otettu alusta asti kokonaisvaltaisesti huomioon.

Kuka: osastopäällikkö Jari Kokki
Koulutus: varanotaari, kauppatieteiden yo
Asiantuntijuus: yleisosaaminen (testaaminen, muutoshallinta, ympäristöt), ideointi, vuorovaikutus