Tuija Timonen

Uratarinat |
Jaa
Tuija Timonen

Palveluhallintapäällikkö Tuija Timonen näkee haasteet mahdollisuuksina

Tuija Timonen otti askeleen pois mukavuusalueeltaan vaihtaessaan tuoteomistajan tehtävästä palveluhallintapäälliköksi. Uudet haasteet antavat tilaa kehittää osaamista. 

Pankkialan vahva asiantuntija Tuija Timonen työskentelee Samlinkissa palveluhallintapäällikkönä. Hänen vastuullaan ovat tunnistautumisen alueen sovellukset sekä Salkku-sovellus. Timonen huolehtii, että Samlinkin ja asiakkaiden väliset palvelutasosopimusten mukaiset vaatimustasot säilyvät ja että tuotannossa kehitetty sovellus toimii odotetusti. 

Työ on tiivistä yhteistyötä eri tiimien asiantuntijoiden kanssa. Timosen vastuualueelle kuuluu palveluiden hinnoittelu, häiriöprosessin seuranta, tikettien analysointi sekä palvelun kuranttina pitäminen, kuten sovellusten päivitykset ja versionostot. 

– Työssä on pysyttävä valppaana, jotta asioihin huomaa tarttua ajoissa, Timonen tuumaa. 

Ennen Samlink-uraansa Timonen työskenteli 24 vuotta pankissa. Pankkityön ohella hän kouluttautui Haaga-Heliassa tietotekniikan tradenomiksi. Alkuvuodesta 2010 hän siirtyi pankin järjestelmäanalyytikon tehtävästä Samlinkiin. Hän on työskennellyt osana erinäisiä tiimejä ensin testaajana sekä Scrum Masterina ja sitten tuoteomistajana. Samlink-vuosien aikana muun muassa sähköisen arkistoinnin, sähköisen allekirjoittamisen, asiakirjamallien ja lainaamisen laajat osaamisalueet ovat tulleet tutuiksi. 

Uuden toimenkuvan uudet mahdollisuudet 

Toimenkuvan vaihtaminen toi työarkeen uusia haasteita, jotka Timonen näkee pikemminkin mahdollisuuksina. Kun edellisessä toimenkuvassa kaikki oli tuttua ja turvallista, nyt uudessa roolissa ei enää olekaan niin. 

Myös resurssien riittävyys tuo haasteita tekemiseen, sillä samojen tiimien resurssit ovat käytössä sekä tuotekehityksessä, tuotannossa että kuranttiustyössä. Työ vaatii palapelin palojen sovittelua ja priorisointia. 

Timonen ajattelee, että haasteiden myötä työssä on myös tilaa kehittyä. Haasteet ovatkin hänelle koko työn suola. 

– Vaikken enää olekaan turvallisella vahvuusalueellani, minulla on aina kollegoideni, tiimien asiantuntijoiden ja esihenkilöni tuki takanani. Tässä ei pääse ainakaan leipiintymään, hän naurahtaa. 

Pitkä työura talossa tuo tekemiseen varmuutta. Timonen tietää, miten talon prosessit etenevät, mitä ne vaativat ja kehen olla missäkin tapauksessa yhteydessä. 

– Tuon rohkeasti esille omat mielipiteeni. On hienoa, että Samlinkissa on sellainen ilmapiiri, että omia ajatuksiaan ja mielipiteitään uskaltaa tuoda esille.  

Ala jatkuvassa muutostilassa

Timonen näkee alan muutosten jatkuvan. Digitalisaatio, vahva tunnistautuminen ja pilvipalvelut ovat osa tulevaisuutta. Jatkossa on myös kiinnitettävä vielä entistä enemmän huomiota tietoturvaan, jotta osataan varautua tulevaisuuden uhkiin. 

Yhteishenki on Samlinkissa vahva ja yhteistyö loistavaa. Se tuo mukanaan myös tekemisen meininkiä. Vanha kankea vesiputousmalli tehdä työtä on muuttunut ketteräksi tiimityöskentelyksi.

– Ennen oli isoja osastoja, nyt toimitaan pienissä tiimeissä. Tieto liikkuu tällä tavalla paljon sujuvammin. Koskaan ei tarvitse yrittää pyristellä yksin, kun aina saa tukea.

Työt edellyttävät monen ihmisen ammattitaidon yhdistämistä, ja Timosen mielestä erityisen mieluista onkin päästä tekemään yhteistyötä eri tiimien, asiakkaiden ja muiden sidosryhmien kanssa. 

– Vaikka en varsinaisesti kuulu kehittäjätiimeihin, minut on otettu mukaan osaksi porukkaa. Muutenkin koko Samlink-aikani meillä on ollut superihania ja ammattitaitoisia tiimejä, mistä voin olla vain iloinen ja ylpeä. Täällä kaikki pitävät huolta toisistaan, Timonen kiittelee. 

Kuka: Tuija Timonen
Koulutus: tietotekniikan tradenomi
Asiantuntijuus: tunnistautumisen sovellukset, tiimityö, yhteistyö