Minna Lehtelä

Uratarinat |
Jaa

Minna Lehtelän työssä on hyötyä tarkkuudesta ja hyvistä kontakteista

Monipuoliset tehtävät, ongelmien ratkaiseminen ja ansaittu luottamus ovat projektipäällikön työn parhaita puolia.

Lehtelä on työskennellyt Samlinkissa jo 12 vuotta. Sinä aikana hänen työnkuvansa on muuttunut paljon.

– Aloitin täällä testaajana, ja olen vuosien varrella työskennellyt erilaisissa tehtävissä – testauspäällikkönä, Product Ownerina, tuotepäällikkönä ja nyt projektipäällikkönä. Samlinkissa on oikein hyvät mahdollisuudet sisäiseen työnkiertoon. Työntekijöillä on mahdollisuus vaikuttaa omaan työnkuvaansa ja halutessaan muokata sitä paljonkin, Lehtelä kertoo.

Tällä hetkellä hän työskentelee projektipäällikkönä pankkiasiakkaiden pientyölimiittien parissa. Pientyölimiittejä on tehty jo vuodesta 2016 saakka. Silloin Lehtelä yhdessä kollegoidensa kanssa kehitti prosessin, jonka avulla voitiin keventää ja nopeuttaa projektien läpiviemistä.

Käytännössä pientyölimiitti tarkoittaa sitä, että asiakkaalla on käytössään tietty ennakkoon hyväksytty budjetti, jonka puitteissa voidaan toteuttaa pienempiä työtilauksia ja osaprojekteja nopeasti, ilman suuria valmisteluja ja projektisuunnitelmia. Tällaisia projekteja voivat olla esimerkiksi pienet muutokset verkkopankkeihin ja asiakkaan tunnistamiseen, lainaamiseen sekä asiakirjamuutoksiin liittyvät työt.

Luottamuksen ansaitseminen on suuri saavutus

Projektipäällikön tehtävissä on hyötyä tarkkuudesta. Tästä ominaisuudesta Lehtelä on saanut työssään erityistä tunnustusta. Se on myös ominaisuus, jonka johdosta hän on päätynyt nykyiseen työnkuvaansa.

– Projektipäällikön ei tarvitse tai pidäkään olla kaikkien tuotteiden tai alueiden asiantuntija.

Sen sijaan apua on hyvistä kontakteista, sujuvasta kommunikaatiosta ja yhteistyökyvystä, joiden avulla löydetään jokaiseen tehtävään juuri oikeat asiantuntijat sekä saadaan rakennettua toimiva tiimi yhdessä tuotepäälliköiden ja muiden sidosryhmien kanssa. Parasta työssäni onkin se, että tekemiseeni luotetaan täysin. Minulta kysytään usein apua hyvin erityyppisiin ongelmatilanteisiin ja tiedetään, että jos itseltäni ei löydy vastausta, autan etsimään joko vastauksen tai sen tahon, jolta ratkaisu voisi löytyä.

Avoimin mielin kohti tulevaa

On hyvin tiedossa, että it-alalla kiire luo välillä painetta. Muuttuvat aikataulut ja deadlinet ovat enemmän sääntö kuin poikkeus. Myös alan nopea kehitys vaikuttaa arkeen.

Tulevaisuudessa pankkialalla tullaankin näkemään paljon uutta. Koko alan ja säännösten muuttuessa työntekijöiden toimintatapoihinkin tulee väistämättä muutoksia. Lehtelä näkee asian positiivisena haasteena.

– Suhtaudun tulevaisuuteen avoimin ja luottavaisin mielin. Kuten sanotaan, pysyvää on vain muutos. Itse en onneksi ole sillä tavalla muutosvastarintainen, ettenkö hyvillä perusteluilla voisi sulattaa muutoksia. Pikemminkin pyrin etsimään parhaan toimintavan kulloinkin käsillä olevaan tilanteeseen, jolloin työssäkin säilyy mukava meininki.

Kuka: Minna Lehtelä
Koulutus: datanomi
Asiantuntijuus: projektien johtaminen, prosessien kehittäminen