Teknologiapohjamme tulevaisuus rakentuu pilviteknologioiden varaan 

Blogit |
Jaa

Samlinkissa on monella tapaa muutoksen hetket käsillä. Finanssialan digitalisointi ja yleinen teknologiakehitys ovat muutosajureita, jotka kiihdyttävät uudistumistamme. Samlinkin ydinjärjestelmien taustalla työskentelevien keskuudessa on käynnissä sukupolvenvaihdos, ja alan uudet tulijat tuovat täysin uudenlaista osaamista kehitykseen. Lisäksi Samlinkin integroituminen emoyhtiö Kyndryliin ja läheinen yhteistyö sen kanssa tuo oman, positiivisen mausteensa muutokseen.

Tällä hetkellä kehitystiimeissämme tapahtuu paljon. Käynnissä on hankkeita, jotka tähtäävät järjestelmien teknologiapohjan uudistamiseen, ja meillä on vahva halu kasvaa ja kehittyä markkinoiden edelläkävijäksi. Yhdessä Kyndrylin globaalin osaajajoukon kanssa meillä on kaikki valmiudet onnistumiseen.

Tulevaisuus piilee pilviteknologioissa

Finanssialan kasvu mahdollistetaan IT-teknologioiden avulla. Alan ykkösrivin toimijoiden IT-kumppanina haluamme olla edelläkävijöiden joukossa. Siksi Samlinkin tulevaisuus rakentuu pilviteknologioiden varaan.

Pilvessä on valtava potentiaali ja meillä kaikki valmiudet valjastaa se tuottamaan arvoa meille ja asiakkaillemme. Pilviteknologioiden hyödyntäminen on kehityssuunta, jota kohti myös asiakkaamme haluavat meidän kulkevan. Tämänhetkinen teknologiapohja, Mainframe, ei kuitenkaan unohdu, vaan tulee olemaan edelleenkin kivijalkana kehittyen osaksi pilvipohjaista toimintatapaamme.

Siirrämme teknologiapohjaamme pilveä kohti. Jotkut alueet vaativat nopeampaa siirtymistä, sillä pilviteknologioiden käyttöönotto on vahva osa Samlinkin kilpailukykyä. Haluamme tarjota kehittäjille parhaimmat ja innostavimmat teknologiat IT-haasteiden ratkaisemiseksi ollen suosittu ja houkutteleva työnantaja työmarkkinoilla.

Samlink kehittää osaajiaan

Tulevaisuus vaatii myös uutta osaamista. Mahdollistamme omien työntekijöidemme osaamisen kehittämisen koulutusten avulla. Kyndrylillä on maailmanlaajuiset allianssit kaikkien suurten pilvipalvelutoimittajien kanssa, ja työntekijämme saavat suorittaa laadukkaita pilvikoulutuksia ja -sertifikaatteja osaamisensa päivittämiseksi.

Myös uusien rekrytoitavien asiantuntijoiden osalta pilviteknologioiden osaaminen korostuu tulevaisuudessa, mutta emme oleta tai haluakaan jokaisen olevan pilvivelho. Perustaidot ja -tuntemus IT-teknologioista ja halu kehittyä ovat tärkeimmät ominaisuudet, joita peräänkuulutamme osaajissamme. Niiden päälle voi rakentaa myös pilviteknologioiden ymmärrystä.

Tavoitteena data-alueen kehittäminen

Jatkossa haluamme auttaa asiakkaitamme hyödyntämään yhä paremmin ja kattavammin perusjärjestelmiin kertyvää dataa. Se vaatii niin teknologista kehitystä, jotta dataa saadaan ketterämmin kerättyä hyödynnettäväksi, kuin dataymmärryksen kehittämistä. Järjestelmiin kertyvä data on yrityksille kultakaivos – tiedolla voi edistää liiketoimintaa, kun sitä analysoi ja käyttää oikein. Finanssialan seuraavia megatrendejä ovat hyperpersonalisointi ja tekoälyn hyödyntäminen osana asiakaskokemusta, ja näiden perusta on syvällinen datan hallinta. Siksi haluamme palvella asiakkaitamme parhaalla mahdollisella tavalla myös data-alueella.

Linh Kuivanen
CTO