Oman osaamisen kehittyminen Samlinkissa

Blogit |
Jaa

Olen luonteeltani uuden oppimisesta, kehittymisestä ja jatkuvista muutoksista nauttiva, ja siinä varmasti on syy, miksi olen viihtynyt Samlinkissa jo 23 vuotta. Myös mahtavat työkaverit ja esimiehet, jotka ovat tarjonneet aina uusia mahdollisuuksia, ovat pitäneet työssä kiinni ja innostuneena.

Muutin Pohjanmaalta Helsinkiin vuonna 1997, kun minulle tarjottiin työtä POP Pankkien perustamisprojektissa toimistosihteerinä. Työ lähti toimitilojen hakemisesta ja sisälsi yhteyksiä kaikille tasoille pankeissa ja samalla myös moniin tahoihin Samlinkissa. Projektin loppuvaiheessa minulle tarjottiinkin työtä Samlinkista, ja jo tuttuun taloon oli mukava tulla. Työsuhteeni alkoi 1.12.1998 sihteerinä. 

Heti Samlinkiin tultuani tein useampaa työtä rinnakkain. Pankkien tuotevarasto oli Samlinkissa, joten sihteerin työn lisäksi autoin pankkien tilauksissa. Samaan aikaan koulutussihteerin työt päätettiin keskittää yhdelle henkilölle, ja koska se oli minulle entuudestaan tuttua, kului puolet työajastani siihen reilun 20 vuoden ajan.  

Pari vuotta Samlinkiin tuloni jälkeen aloin hoitaa koulutussihteerin töiden lisäksi erikoislainoja. Tämä osa työstä oli täysin uutta, mutta erinomainen opastaja sekä oma innostus ja halu oppia saivat muutoksen sujumaan nopeasti. Tähän tehtävään kuului muun muassa korkotukilainojen täsmäytyksiä pankkien ja valtion välillä sekä erilaista yhteydenpitoa maa- ja metsätalousministeriön kanssa. Muutaman vuoden kuluttua nämä työt siirtyivät muualle hoidettavaksi.  

Samaan aikaan Säästöpankkiliitto tarvitsi apua koulutusten ja eri tilaisuuksien järjestämisessä sekä emännöinnissä, ja näin meni kahden yrityksen palveluksessa seuraava vuosikymmen. Tämä aika oli monella tavalla rikasta jo muutenkin monipuolisella urallani. Koulutuspuolen yksi suuri rikkaus on ollut se, että olen saanut tutustua eri puolella Suomea oleviin pankkilaisiin, joista olen saanut paljon hyviä tuttavia ja osasta jopa ystäviä. Tilaisuuksien alussa on ollut aina jälleennäkemisen riemua. 

Tämän jakson jälkeen oli taas aika siirtyä eteenpäin, ja nyt sain koulutusten lisäksi tehdä töitä Samlinkin kiinteistöpuolella. Oli mielenkiintoista nähdä, kuinka paljon erilaisia palveluita tämän kokoinen yritys tarvitsee. Tässä työssä oli myös runsaasti ulkopuolisia yhteistyökumppaneita, joiden kanssa asiat hoituivat hyvässä hengessä. 

Pari vuotta sitten kaipasin jälleen muutosta ja uuden oppimista. Nyt olen tehnyt viranomaistiedusteluja kokopäiväisesti mukavan, nuoren työkaverini kanssa. Tämä työ on ollut jälleen täysin oma maailmansa, ja olen oppinut todella paljon uutta. Työtä on helpottanut jo ennestään hyvät yhteyteni pankkeihin. 

Kiitollisena katson aikaa taaksepäin ja kaikista kokemuksista ja kohtaamisista rikastuneena jatkan kohti tulevaisuutta. Ihminen ei ole koskaan valmis – mielenkiinnolla odotan, mitä seuraavaksi opin. 

Riitta Lehtinen
Tuoteasiantuntija