Jari Harjunpää

Uratarinat |
Jaa
Jari Harjunpää Samlink

Jari Harjunpään työssä etsitään kestäviä ratkaisuja asiakkaiden haasteisiin 

Jari Harjunpää rekrytoitiin vuosituhannen vaihteen kynnyksellä suoraan ammattikorkeakoulun penkiltä ratkaisemaan Y2K-ongelmia. Tämä johti hänet ensimmäistä kertaa vanhojen järjestelmien, kuten IBM-mainframen pariin. Myöhemmin Jari pääsi näyttämään osaamistaan myös Suomen siirtyessä eurovaluuttaan.  Tämä aikakausi antoi hänelle mahdollisuuden syventyä ohjelmistokehitykseen ja järjestelmäintegraatioihin.

Teknologinen osaaminen yhdistyy liiketoiminnan kokonaiskuvan ymmärtämiseen

Jarin työhistoriasta löytyy niin Java-kehitystä, järjestelmien integraatioita kuin avoimen lähdekoodin ratkaisuja. Kaksi vuotta sitten Samlinkiin siirtynyt Jari toimii nykyään ratkaisuarkkitehdin roolissa. Hänen työssään yhdistyvät syvällinen teknologinen osaaminen ja liiketoiminnan kokonaiskuvan hahmottaminen. 

Jarin tehtävänä on suunnitella ja toteuttaa teknologisia ratkaisuja, jotka täyttävät asiakkaiden nykyiset tarpeet ja ennakoivat tulevaisuuden vaatimuksia. Tämä vaatii vanhojen järjestelmien hallinnan lisäksi jatkuvaa uusien teknologioiden seuraamista, innovatiivista ajattelua ja kykyä soveltaa teoriaa käytäntöön.

– Kärsivällisyys ja ongelmanratkaisutaidot ovat parhaita puoliani tähän työhön liittyen. Itseni jatkuva haastaminen pitää työn mielekkäänä, Jari pohtii.

Tulevaisuus tuo haasteita ja mahdollisuuksia

Jari toteaa teknologian kentän olevan jatkuvassa muutoksessa, mikä tuo mukanaan sekä haasteita että mahdollisuuksia. Tekoälyn ja koneoppimisen kehittyminen tarjoaa uusia ulottuvuuksia sovellusten kehittämiselle ja liiketoiminnan tehostamiselle. Se kuitenkin edellyttää myös osaajilta panostusta. 

– Tällä alalla täytyy pitää jatkuvasti huolta osaamisen päivittämisestä. Verkkokoulutukset ja sertifikaattien suorittaminen ovat perusasioita, joissa jokaisen tulee olla mukana pitääkseen osaamisensa ajan tasalla.

Tulevaisuuteen katsoessaan Jari on optimistinen uusien teknologioiden mahdollisuuksista. Hänen näkemyksensä mukaan digitalisaation ja teknologian kehityksen myötä yritykset voivat saavuttaa aiempaa suurempaa tehokkuutta ja ketteryyttä. Tärkeimpänä tulevaisuutta ajatellessaan Jari pitää sitä, että asiakkaille tarjotaan ratkaisuja, jotka eivät vain täytä nykyisiä vaatimuksia, vaan antavat myös valmiudet tulevaisuuden haasteisiin. 

– Jokainen teknologinen ratkaisu lähtee asiakkaan liiketoimintatarpeiden syvällisestä ymmärtämisestä. Teknologian on oltava liiketoimintaa tukevaa, ei päinvastoin, Jari korostaa.