Sitoutunut Samlinkin pilviratkaisuihin 

Matkani Samlinkin kanssa alkoi useiden yhteistöiden merkeissä vuosien varrella. Syvemmän ymmärryksen organisaatiosta sain olemalla mukana Samlinkin yrityskauppaan osallistuneessa Kyndryl-tiimissä. Olin vaikuttunut Samlinkin osaamisen mittakaavasta ja työn merkityksellisyydestä. Yrityskauppa mahdollisti asiakkaiden kipupisteiden ratkaisemisen ja varmisti organisaation kirkkaan tulevaisuuden. Tämä kokemus sai minut sitoutumaan Samlinkiin ja on ollut yksi urani palkitsevimmista hetkistä. 

Viimeisten vuosien aikana maailma on kokenut myllerrystä koronapandemian ja geopoliittisen tilanteen vuoksi. Pandemian seurauksena työtapojen muutokset ovat pakottaneet yritykset ottamaan käyttöön esimerkiksi pilvipohjaisia ratkaisuja. Lisäksi yritykset ovat joutuneet arvioimaan pilvistrategiaansa tai luomaan sellaisen. Geopoliittinen myllerrys on tuonut tarpeen lisävastustuskyvylle, jonka Suomen rajojen ulkopuoleisten pilviratkaisujen käyttöönotto voi tarjota. Viimeaikaisen DORA-lainsäädännön vaikutukset ovat kaikkien mielessä, ja Samlink kehittääkin palveluitaan vastaamaan tulevaisuuden tarpeisiin. 

Etsimme jatkuvasti tapoja löytää uusia asiakkaita ja kasvattaa liiketoimintaamme. Pilvipalveluiden hyödyntäminen on asiakkaidemme selkeä tarve, joten meidän on oltava relevantteja niin markkinoille kuin olemassa olevalle asiakaskunnallemme. Teknologiajohtajamme Linh Kuivasta mukaillen: ”Finanssialan kasvu mahdollistetaan IT-teknologioiden avulla, siksi Samlinkin tulevaisuus rakentuu pilviteknologioiden varaan.” Me rakennamme organisaatiota, joka mahdollistaa ja tukee tätä kasvua. 

Samlink ja Kyndryl ovat toimittajariippumattomia, mutta olemme valinneet Microsoft Azuren strategiseksi ympäristöksemme. Strategisiksi sijainneiksi ovat valikoituneet Länsi- ja Pohjois-Eurooppa, sillä ne tarjoavat parhaan valikoiman Azure-palveluja ja pilvipohjaisia vaihtoehtoja. Lisäksi ulkomaisen pilvipalvelusijainnin käyttäminen mahdollistaa paremmat vaihtoehdot joustavuuden ja häiriönsietokyvyn varmistamiseen noudattaen edelleen Euroopan tietojenkäsittelyaluevaatimuksia. Microsoftin suunnitelma perustaa Azure-sijainti Suomeen vuoteen 2026 mennessä on myös vaikuttanut päätöksentekoomme. Haluamme olla valmistautuneita hyödyntämään tätä vaihtoehtoa, kun se on mahdollista. 

Olen keskittynyt urani aikana strategiseen ulkoistamiseen työskennellen asiakkaiden kanssa toimitusrooleissa ja johtaen ratkaisuarkkitehtien ja -asiantuntijoiden tiimejä. Pääasiallinen tavoitteeni on ollut löytää ratkaisuja asiakkaiden liiketoiminnan haasteisiin ja asettaa heidän tarpeensa etusijalle. Tämä lähestymistapa on linjassa Samlinkin strategiassakin mainitun huippuluokan asiakaskokemuksen kanssa. Olen päässyt työskentelemään upeiden pohjoismaisten asiakkaiden kanssa, mutta runsas matkustaminen on vaikeuttanut integroitumistani paikallisiin markkinoihin ja talouksiin. Nyt on aika laittaa matkalaukku hetkeksi syrjään ja siirtyä työskentelemään mahtavan suomalaisen asiakasportfolion kanssa. 

Alan Rushe
Director, Cloud Services

Alan Rushen tavoitteet pilvipalveluiden liiketoimintayksikölle 

  1. Haluamme olla työntekijöidemme ykkösvalinta kehittämällä Cloud Centre of Excellence (CCoE) -yksikköämme. Tämä tarkoittaa nykyisen henkilökuntamme sitouttamista tarjoamalla heille kehittämismahdollisuuksia ja myös uusien osaajien houkuttelua työskentelemään pilvipohjaiseen ympäristöön. 
  1. Samlinkin pilvipalveluiden liiketoimintayksikkö keskittyy yrityksen kasvuun ja uusasiakashankintaan. Strategisia kumppanuuksia on luotu tarjoamaan ainutlaatuisia pilvipohjaisia ja taloudellisia ratkaisuja. Tästä yksi esimerkki on Aura Cloud -yhteistyö
  1. Tavoitteenamme on olla relevantti toimija pilviteknologian parissa esittelemällä kyvykkyytemme ja tulla valituksi pilvipalveluihin liittyvissä haasteissa ja ratkaisuissa. 
Sivun alkuun