KUMPPANIT

Pitkäjänteistä yhteistyötä toimitusten hallinnassa

Tilastollisesti kaksi kolmasosaa IT-projekteista epäonnistuu. Project-IT parantaa asiakkaidensa onnistumisen todennäköisyyttä.

– Hankkeet, joissa olemme mukana ovat strategisia, joko kilpailukykyä edistäviä tai ylläpitäviä. Asiakkaamme ovat tahoja, joiden hankkeiden onnistumisen varmistamisella on heijastevaikutuksia koko Suomenkin kannalta. Motivoidumme tästä merkityksestä, asiantuntijamme jakavat intohimon projektihallintaan, kiteyttää Project-IT:n toimitusjohtaja Antti Hellberg yhtiön olemuksen.

Project-IT toteuttaa kasvustrategiaansa tuloksekkaasti. 2014 kasvua saavutettiin 64 prosenttia ja tämän vuoden kasvuarvio on lähes 50 prosenttia.

– Asiakkaamme ovat olleet tyytyväisiä ja halunneet laajentaa yhteistyötä kanssamme. Panostuksemme myyntiin ja markkinointiin on tuonut uusia asiakkuuksia. Arkemme Samlinkin kanssa on tiivistä. Yhteistyön syventäminen on ollut luonnollista ja saman konsernin yhtiöinä tietenkin mahdollista, mutta totta kai toimimme markkinavetoisesti. Näin varmistamme huippuosaamisen, joka on kiinnostavaa kaikille asiakkaillemme, Hellberg jatkaa.

MUKANA KETTERÖITYMISESSÄ

Samlinkin uudistuminen on Project-IT:llä otettu vastaan ilolla.

– Yhä useampi yritys harkitsee siirtyvänsä SAFe-viitekehityksen (Scaled Agile Framework) mukaiseen ketterään kehitystyöhön. On ollut kivaa olla mukana oppimassa, kehittämässä projektiammattilaisen roolia ja rakentamassa uudenlaista Samlinkia. Koemme saaneemme tämän mahdollisuuden tiiviin yhteistyön ja korkean luottamuspääoman ansiosta. Samlink on meille hyvä korkeakoulu, jossa yhdistyvät mielenkiintoiset toimitukset, haastava tekninen ympäristö ja ketterien menetelmien laajamittainen käyttö. Ammattilaisemme ovat tuttu näky Samlinkin toimituksissa. Olemme puolikiinteä osa organisaatiota, joka auttaa toimitusten hallinnassa ja edistämisessä.

Yhteisille asiakkaille on tärkeää saada sovitut toimitukset ajallaan ja oikealla sisällöllä käyttöönsä. Projektijohtaminen ja hankehallinta ovat näkyvä osa IT-järjestelmien toimitusta.

–­ Kohtaamme asiakkaidemme asiakkaita jatkuvasti. Meille paras luottamuksen osoitus on, kun sekä suora että välillinen asiakkaamme pyytää seuraavaankin hankkeeseen meitä mukaan. Toimituksella on aina alku ja loppu, mutta yhteistyömme kantaa pääsääntöisesti useita toimituksia samalle asiakkaalle.

OSAAJAT LÖYTYVÄT VERKOSTOSTOISTA

Kasvu on tarkoittanut Project IT:lle myös tarvetta rekrytoida uusia osaajia.

–­ Tavoittelemme ihmisiä, joita ei ole runsain joukoin etsimässä uutta työpaikkaa. Käytännössä kaikki meidän työntekijämme on löydetty oman henkilöstön verkostoista. Niistä tavoitamme henkilöitä, jotka istuvat identiteettiimme ja jakavat intohimomme. Vahvat omistajat ja asiakkaat auttavat työnantajamielikuvassa, kertoo Project-IT:n toimitusjohtaja Antti Hellberg.