SAMLINK PRO

Jounin työintoa ruokkii auttamisen vimma

Toimiva tiimi on teknologiaryhmän osastopäällikölle syy hymyyn. Auttaminen ja halu ratkaista ovat läsnä ihmisläheisen esimiehen työtavassa.

Jouni Tarvainen vastaa siitä, että omilla tiimiläisillä on paras mahdollinen valmius toteuttaa sovelluskehitystä.

– Osallistan ihmisiä löytämään keinoja asioiden edistämiseen ja löytämään ratkaisuja itse ja yhdessä. Pyrin tukemaan ja helpottamaan muiden työtä ja pysyn itse pois tieltä, viittätoista koodaajaa luotsaava osastopäällikkö tuumaa.

Auttaminen on Jounin työn suola. Työtehtävät kohdataan aina ratkaisulasit silmillä. Antoisinta hänen työssään on innostuneet ihmiset, joiden kanssa on mukava tehdä töitä.

Toimivista tiimeistä tulee hyvä mieli.

– Olen päässyt rakentamaan porukkaa tiimeiksi, joissa asiat rullaavat ja homma toimii. Ne muodostuvat aktiivisista ja sosiaalisista ihmisistä. Toimivista tiimeistä tulee hyvä mieli.

Aina tavoitettavissa

Lainoitus- ja ajanvarausjärjestelmää rakentavalla tiimillä on huhujen mukaan pidetty esimies. Jouni uskoo, että status on juuri läsnäolon ja saavutettavuuden ansiota.

– Olen oikeasti kiinnostunut ihmisistä ja pyrin aina auttamaan, tai vähintään ohjaamaan oikeaan suuntaan. Haluan olla tavoitettavissa. Tiimiläisiäni työskentelee Jyväskylän lisäksi myös Espoossa. Espoossa käydessä huolehdin tapaamisista. Läsnäolo on tärkeää, sen päälle rakentuu kaikki.

Asiakkaan kanssa tekeminen on Jounin omaakin sydäntä lähellä. Siksi työn muokkaamisen mahdollisuus saa mieheltä kiitosta.

On itsestä kiinni millaiseksi työkenttänsä muodostaa.

– Meillä on paljon rooleja, mutta on itsestä kiinni millaiseksi työkenttänsä muodostaa. Haluan itsekin pysyä kiinni käytännön työssä. Siksi työnsin nokkani takaisin myös asiakastoimituksiin, kuusi vuotta Samlinkilla viihtynyt mies sanoo.

Voimailusta energiaa arkeen

Vapaalla Jounin tekemistä rytmittävät kolme tytärtä ja vaimo. Omat harrastusajat solahtavat usein samaan aikaan lasten harrastusten kanssa, jotta arvokasta yhteistä aikaa jäisi enemmän. Päänsä Jouni nollaa raudalla, jota vastaan kamppailemiseen hän viitisen vuotta sitten fysioterapeutin innoittamana hurahti. Voimailuharrastuksessa innon pitää yllä itselle asetetut tavoitteet.

– Huomasin voimailun olevan hauskempaa, kun tähtää tiettyihin kilomääriin lyhyellä ja pidemmällä aikavälillä. Ja olenpahan saanut vaimonkin vähän innostumaan lajista, mies hymyilee tyytyväisenä.

Kuka Jouni Tarvainen

Mitä osastopäällikkö, Microsoft-teknologiat

Missä Jyväskylä

Ikä 39

Harrastukset Voimailu, jääkiekko, salibandy, valokuvaus

Motto Tutkitaan ennen kuin hutkitaan