Samlink Pro

Palvelumuotoilija elää kehittämisestä ja urheilusta

Kokonaisvaltainen kehittäminen ja luova ongelmanratkaisu innostavat Anniina Jaskari-Kaarosta päivittäisessä työssä. Entinen kilpaurheilija päätyi Samlinkille yliopiston projektikurssin kautta.

Moni ihmetteli, kun graafiseksi muotoilijaksi valmistunut Anniina Jaskari-Kaaronen hakeutui mainostoimistotyöstään vielä kaupalliselle IT-alalle ja ekonomikoulutukseen.

– Mainostoimistossa minulle tuli fiilis, että halusin visuaalisen suunnittelun ja toteutuksen lisäksi oppia auttamaan asiakasta liiketoiminnan kehittämisessä kokonaisvaltaisesti, Jaskari-Kaaronen muistelee.

Tietojärjestelmätieteen opinnot Jyväskylän yliopistossa yhdistivät kaupallisen näkökulman ja tietojärjestelmäkehityksen. Jaskari-Kaaronen syvensi osaamistaan palveluliiketoiminnan kehittämisessä ja innovaatiojohtamisessa.

– Kaupallinen puoli antaa hyvän pohjan lähes mille tahansa alalle, ja koulutukseni IT-puoli tuo siihen pelkkää plussaa. Nykyisessä työssäni monipuolisesta koulutustaustasta on ollut paljon hyötyä.

Opiskeluprojektin kautta palvelumuotoilijaksi

Tällä hetkellä Jaskari-Kaaronen työskentelee Samlinkilla palvelumuotoilijana. Hän sai ensikosketuksen yritykseen jo opiskeluaikana tehdessään kahdeksan kuukauden projektityön Samlinkin Jyväskylän toimipisteessä. Projektin päätyttyä hänelle tarjottiin mahdollisuus jatkaa kesätyöntekijänä.

– Kesän jälkeen muutin vuodeksi Tukholmaan opiskelemaan. Sieltä palasin töihin Samlinkin Espoon toimipisteeseen ja liiketoiminnan kehitystiimiin, Jaskari-Kaaronen kertoo.

– Nykyisessä työssäni saan yhdistää monipuolisen osaamiseni ja oppia silti jatkuvasti uutta. On iso rikkaus työskennellä monialaisessa tiimissä. Nautin myös siitä, että pystyn omalla panoksellani auttamaan toiminnan kehittämisessä kokonaisvaltaisesti asiakaskeskeisempään suuntaan.

Työyhteisö kannustaa valmistumaan

Samlink on tarjonnut erinomaiset puitteet opintojen ja työn yhdistämiselle. Jaskari-Kaaronen on tehnyt graduaan töiden ohessa noin vuoden verran. Hän myöntää, että opiskelu on kausittaista – joskus siihen on enemmän, joskus vähemmän aikaa.

Minua on kannustettu saamaan
tutkinto valmiiksi.

– Olen enemmän kuin tyytyväinen Samlinkin tukeen. Minua on alusta asti kannustettu saamaan tutkinto valmiiksi aikataulussa. Olen saanut tehdä Samlinkin palvelukehityksen nykytilaa käsittelevää gradua osittain työajalla. Tämä on ollut todella iso etu ja arvostan sitä paljon.

Jaskari-Kaaronen painottaa, että työelämä vaatii tänä päivänä yhä enemmän valmiuksia uuden oppimiseen. Opiskelu on tukenut uusimman tiedon hankkimista ja soveltamista, johon ei kiireisessä työelämässä aina jää tarpeeksi aikaa.

Palvelumuotoilijan vapaa-aika kuluu ennen kaikkea urheilun parissa. Arkena entistä kilpauimaria liikuttavat muun muassa suunnistus ja kuntonyrkkeily.

– Urheilu on parasta vastapainoa työlle. Olen myös hyvin spontaani ihminen: minua ei tarvitse kovin kauaa suostutella kokeilemaan uutta.

Kuka Anniina Jaskari-Kaaronen, 29

Mitä palvelumuotoilija, liiketoiminnan kehitystiimi

Missä Espoo

Harrastukset monipuolinen liikunta ja matkustaminen

Motto Usko itseesi ja siihen mitä teet