SIGNAALIT

Pinnalla juuri nyt

Samlinkilaiset seuraavat aktiivisesti finanssi- ja IT-alojen kuumimpia trendejä sekä kehitystä. Markkinatietoa kerätään systemaattisesti ja asiantuntijat jakavat tietoaan tiiviisti. Signaaleissa avaamme havaintomme ja tarkastelemme pinnalla olevia asioita finanssialan näkökulmasta.

PSD2: kohti avointa systeemiä

EU:n ajama PSD2-direktiivi puskee finanssialaa kohti avointa yhdessä kehittämistä. Direktiivi edellyttää pankkeja avaamaan maksu-­ ja asiakastieto­rajapintojaan kolmansille osapuolille. Pankkien on hyvä varautua avoimen pankkiekosysteemin tuloon, jotta ne eivät päädy arvoketjussa palveluntarjoajan rooliin.

Kauppa ilman kassaa

Uusien vaivattomien maksutapojen myötä maksaminen voi erillisenä asioinnin vaiheena olla pian historiaa. Esimerkiksi mobiiliratkaisujen ansiosta asiakas voi hoitaa maksun itsenäisesti ilman maksupäätteitä tai kassakoneita. Samalla henkilökunnan aika vapautuu asiakaspalveluun ja myyntiin.

Bisnestä asiakastiedoilla

Asiakastiedon kaupallinen hyödyntäminen yleistyy kansainvälisesti, myös finanssialalla. Päivittäisestä liiketoiminnasta syntyvää tietoa voidaan hyödyntää kauppatavarana, ei vain oman bisneksen kehittämisessä. Monia yrityksiä voisi kiinnostaa vaikkapa pankeissa syntyvä tieto asiakkaiden kulutustavoista.