SIGNAALIT

Pinnalla juuri nyt

Samlinkilaiset seuraavat aktiivisesti finanssi- ja IT-alojen kuumimpia trendejä sekä kehitystä. Markkinatietoa kerätään systemaattisesti ja asiantuntijat jakavat tietoaan tiiviisti. Signaaleissa avaamme havaintomme ja tarkastelemme pinnalla olevia asioita finanssialan näkökulmasta.

BigTech

Isot teknologiajätit ovat läsnä kaikkialla ja kaikissa arjen vaiheissa: kenen kanssa kommunikoimme, mistä hankimme tietomme ja missä teemme ostoksemme. GAFA-yhtiöt, eli Google, Alibaba/Apple, Facebook ja Amazon hallitsevat markkinaosuuksia ja taloudellista valtaa. Vahvat yhtiöt vahvistuvat saamalla jatkuvasti lisää dataa käyttäjistään.

Sosiaalisuus vastaan automaatio

Vain harva meistä suostuu ottamaan vastaan neuvoja koneelta. Keskustelu, verkoston suosittelut ja arvioinnit ovat yhä merkityksellisempiä osto- ja käyttäymisvalintojen ohjaajia. Yhteisöllisiä sovelluksia talousasioihin tulee tarjolle enemmän, yhtenä esimerkkinä sijoittajille tarkoitettu Sharenet.

Supersovellukset

Asiakas haluaa kaikki palvelut yhdestä paikasta, jotta hänen ei tarvitse käyttää erillisiä sovelluksia. Tarvitaan supersovelluksia, toimialarajat ylittäviä palvelukokonaisuuksia, jotka muodostavat merkityksellisen palveluketjun. Jotta superpalvelua voi tarjota, asiakkaista pitää olla valtava määrä tietoa, joita käytetään älykkäästi ja eettisesti.