Samlinkin vuosikertomus 2018 julkaistu – takana monella tapaa menestyksekäs vuosi

Vuoden 2018 aikana Samlink toteutti useita asiakkaiden liiketoimintaa tehostavia hankkeita, joista esimerkkeinä voidaan mainita sähköinen allekirjoitus ja tunnuslukusovellus. Tuotantomme käytettävyys säilyi erinomaisella tasolla, ja käsiteltyjen tapahtumien määrä kasvoi jälleen ollen 2,2 miljardia.

Tammikuussa 2019 Samlinkin omistajapankit ja Cognizant kertoivat, että Cognizant toimittaa uuden peruspankkijärjestelmän Säästöpankkiryhmälle, Oma Säästöpankille ja POP Pankki -ryhmälle, ja osana pankkien kanssa tehtyä sopimuskokonaisuutta Cognizant ostaa pankkien nykyisen it-palveluiden tarjoajan, Samlinkin. Kauppa vaatii vielä kilpailuviranomaisten hyväksynnän. Jo vuoden 2018 aikana tehtiin tuotevalinnat, joiden pohjalta uusi peruspankkijärjestelmä rakennetaan. Pääroolissa ovat Temenos-ohjelmistotoimittajan tuotteet. Peruspankkiuudistushanke jatkuu usean vuoden ajan.

Myös taloudellisilla mittareilla mitattuna vuosi oli onnistunut. Konsernin liikevaihto oli vuonna 2018 103,1 miljoonaa euroa, kasvua edelliseen vuoteen verrattuna oli 2,5 prosenttia (edellisenä vuonna 100,6 miljoonaa euroa). Emoyhtiö Oy Samlink Ab:n liikevaihto oli päättyneellä tilikaudella 91,5 miljoonaa euroa (edellisenä vuonna 90,5 miljoonaa euroa). Konsernin liikevoitto oli 10,5 miljoonaa euroa (edellisenä vuonna 6,8 miljoonaa euroa). Oy Samlink Ab:n vuoden 2018 liikevoitto oli 8,8 miljoonaa euroa (edellisenä vuonna 5,7 miljoonaa euroa).

Henkilöstöä konsernissa oli vuoden 2018 aikana keskimäärin 452, kun vuonna 2017 vastaava luku oli 454.

Nyt ilmestyneessä verkkovuosikertomuksessa käydään läpi vuoden 2018 pääkohtia ja luodaan lyhyet katsaukset PSD2-direktiiviin muutoksen kirittäjänä, robottien mahdollisuuksiin liiketoiminnan tehokkuuden kasvattajina sekä siihen, kuinka ja millaisin tuloksin työntekijäkokemusta on painotettu Samlinkissa viime aikoina.

Sivun alkuun