Verkkolaskuosoitteiston uudistamishankkeen Proof of Concept tuotti hyviä tuloksia

Samlink on asiantuntijana mukana Finanssialan Keskusliiton toteuttamassa kehittämishankkeessa, jossa selvitetään, miten lohkoketjuteknologiaa eli blockchainia voidaan hyödyntää verkkolaskuosoiterekisterin hallinnointiin. Verkkolaskuosoitteiston uudistamishankkeen taustalla on osoitteiston automatisointi, jolla tavoitellaan mm. manuaalisen työn vähentymistä. Automatisoinnin myötä osoitteiston tiedot olisivat luotettavampia ja ajantasaisempia verrattuna nykyisiin tietoihin, jotka syötetään järjestelmiin manuaalisesti. Tavoitteena on, ettei rekisterin kokoamiseksi ja päivittämiseksi tarvittaisi jäykkää protokollaa, vaan ajantasaiset verkkolaskutustiedot olisivat helposti tuotavissa pankin järjestelmään yhteisestä blockchain-verkosta.

Hankkeen Proof of Concept -vaihe on juuri saatu päätökseen. Proof of Conceptin laajuus oli rajattu verkkolaskuosoitteiston perustason toimintoihin. Kokeilussa testattu tekniikka toimi hyvin ja työryhmä on lopputuloksiin tyytyväinen.

Teknologia ja toteutusmallit kehittyvät jatkuvasti, mutta saadut tulokset näyttävät hankkeen olevan toteutuskelpoinen. Verkkolaskuosoitteiston uudistamishankkeesta löytyy hyötyjä Samlinkin asiakaspankkien liiketoimintaan. Yhteistyöhankkeen kokemusten perusteella Samlinkin asiantuntijat kartoittavat myös muita lohkoketjun käyttömahdollisuuksia finanssialalla.

Tutustu myös Blockchain-Luotsaukseemme tästä >>

Sivun alkuun