Samlinkista osa Cognizantia

Samlinkin omistajat ilmoittivat tammikuussa 2019 sopineensa Samlinkin myymisestä Cognizantille. Yritysjärjestely oli osa sopimusta, jonka perusteella Cognizant toteuttaa kolmelle rahalaitokselle peruspankkijärjestelmän, jota se jatkossa myös operoi. Sopimus on saanut vaadittavien sääntelyviranomaisten hyväksynnän, ja kauppa on toteutettu 1.4.2019.

Yritysjärjestely vahvistaa Cognizantin asemaa Pohjoismaissa ja sen pankkialan osaamista entisestään sekä synnyttää Suomeen pankki- ja finanssialan osaamiskeskuksen, joka laajentaa Cognizantin kykyä palvella asiakkaitaan erityisesti Pohjoismaissa, mutta yhtä lailla koko Euroopassa.

Osana sopimusta Cognizant toimii kolmen suomalaisen rahalaitoksen (Säästöpankkiryhmä, Oma Säästöpankki Oyj ja POP Pankki -ryhmä) teknologiakumppanina ja kehittää niille uuden peruspankkijärjestelmän, joka tekee mahdolliseksi uusimpien, finanssialaa mullistavien digitaalisten teknologioiden hyödyntämisen.

Cognizant on yksi maailman johtavista asiantuntijapalveluita tarjoavista yrityksistä, joka auttaa asiakkaitaan muuttamaan liiketoimintaansa, toimintatapojaan sekä teknologioitaan uuteen digitaaliseen aikakauteen sopiviksi. Yhtiö on sijalla 195 Fortune 500 -listalla ja mukana myös maailman arvostetuimpien yhtiöiden listauksissa.

Samlinkin toiminta jatkuu sekä Espoossa että Jyväskylässä, eikä omistusjärjestelyllä ole vaikutusta Samlinkin nykyiseen liiketoimintaan.

”Me Samlinkissa olemme innostuneita päästessämme kehittämään palveluitamme uudelta pohjalta ja uskomme vahvasti, että järjestely tulee olemaan menestyksekäs myös asiakkaillemme”, sanoo Samlinkin toimitusjohtaja Pentti Unkuri.

Lue yritysjärjestelystä kertova 23.1.2019 julkaistu Cognizantin tiedote.

Sivun alkuun