Samlink on myynyt tytäryhtiönsä PP-Laskennan Aktialle, Oma Säästöpankille, POP Pankki -ryhmälle ja Säästöpankkiryhmälle

Aktia, Oma Säästöpankki, POP Pankki -ryhmä ja Säästöpankkiryhmä ovat hankkineet omistukseensa Paikallispankkien PP-Laskenta Oy:n koko osakekannan Samlinkilta.

Paikallispankkien PP-Laskenta on valtakunnallisesti toimiva taloushallinnon palvelukeskus, joka tuottaa taloushallinnon ja viranomaisraportoinnin palveluja finanssialan toimijoille. PP-Laskennan henkilöstömäärä on noin 60. PP-Laskennan uudet omistajat ovat paitsi PP-Laskennan asiakkaita, myös Samlinkin omistajia.

– Nyt tehty kauppa hyödyttää kaikkia osapuolia. Taloushallinnon palvelukeskuksen omistaminen ei ole Samlinkin kaltaisen IT-palveluyrityksen ydinliiketoimintaa. Sen sijaan PP-Laskennalla on paljon synergiamahdollisuuksia asiakkaidensa taloushallintojen kanssa, Samlinkin toimitusjohtaja Pentti Unkuri sanoo.

PP-Laskennan toimitusjohtaja Sanna Komi sanoo yhtiön myynnin selkeyttävän sen toimintaa monin tavoin.

– Kauppa on PP-Laskennalle erittäin positiivinen asia, sillä se tuo toimintaamme uudenlaista jatkuvuutta ja kertoo asiakasomistajiemme sitoutuneisuudesta toimintaamme, Komi toteaa.

– PP-Laskennalla on tarve investoida toimintansa kehittämiseen, ja olemme muun muassa parhaillaan siirtymässä uuteen kirjanpitojärjestelmään. Investoinnit PP-Laskennan toimintaan hyödyttävät asiakkaitamme, ja on siksi luontevaa, että he ovat omistajan roolissa mukana päättämässä kehityksen suunnasta ja rahoituksesta. Lisäksi taloushallinnon kustannusten jakaminen on omistajiemme kannalta luonnollisesti järkevää. Kaikki Samlinkin omistajat eivät ole PP-Laskennan asiakkaita, joten muutos nähtiin tarpeelliseksi, Komi jatkaa.

Omistajavaihdoksella ei ole henkilöstövaikutuksia, ja Samlinkin ja PP-Laskennan asiakas-toimittaja-suhde säilyy entisellään.

 

Lisätietoja: Sanna Komi, toimitusjohtaja, PP-Laskenta, sanna.komi@samlink.fi, p. 050 597 9652

Samlink on kokenut finanssialan ratkaisujen kehittäjä ja palveluntuottaja. Meillä on vahvat juuret ja vankka osaaminen monikanavaisten finanssipalveluiden kehittämisestä. Tarjoamme kattavat ja kustannustehokkaat palvelut pankkijärjestelmistä aina tiedolla johtamiseen asti. Työyhteisöömme kuuluu noin 390 ammattilaista. Vuonna 2017 Samlinkin liikevaihto oli yli 100 miljoonaa euroa. Asiakkaitamme ovat mm. Aktia, Handelsbanken, Oma Säästöpankki, POP Pankki -ryhmä, Suomen Hypoteekkiyhdistys ja Säästöpankkiryhmä.

Sivun alkuun