Vähintään neljä hyvää syytä ryhtyä Office 365:n käyttäjäksi

Joko olet päässyt hyötymään Microsoftin Office 365:n mukanaan tuomista monista eduista? Jos et, ehkä tekemäni listaus kannustaa sinua ryhtymään toimeen asian suhteen. Listaus perustuu niihin kokemuksiin, joita olemme saaneet paketista Samlinkissa, mutta ei suinkaan ole tyhjentävä.

1. Liikkuvuus – enää et ole yhden laitteen varassa

Pilvessä oleva Office 365 mahdollistaa työn tekemisen muillakin laitteilla kuin vain omalla tutulla läppärillä. Kaikki sovellukset ovat käytössä myös mobiilissa, ja sen lisäksi esimerkiksi sähköpostia voi käyttää aivan yhtä sujuvasti oman tietokoneen ohella muiltakin koneilta. Laiteriippumattomuus tekee työskentelystä aiempaa helpompaa.

2. Enemmän samalla rahalla

Office 365 -palveluun siirtyminen tuo kustannussäästöjä, sillä sen kautta käyttäjät saavat käyttöönsä samalla rahalla useampia sovelluksia kuin aiemmin. Nämä uudet työkalut ovatkin yksi Office 365:n tärkeimmistä eduista.

3. Vähemmän sähköpostia

Käsi pystyyn, jos sinusta on kiva saada mahdollisimman paljon meilejä ja lukea pitkiä, usean henkilön kommentteja sisältäviä viestiketjuja, nimenomaan sähköpostissa. Jos kätesi nousi, kuulut harvalukuiseen ihmisryhmään. Me muut otamme ilolla vastaan Office 365 -kokonaisuuteen kuuluvan Teams-työkalun, joka on erinomainen työväline ryhmien tai kahden henkilön väliseen tiedon ja dokumenttien vaihtoon. Teams voisi myös vapauttaa monet yritykset WhatsApp-sovelluksen käytöstä, sillä se tarjoaa hallitumman ja tietoturvallisemman ympäristön chattailuun mobiililaitteessa. Paljon muitakin lisäpalveluita Office 365 -pakettiin kuuluu. Ne helpottavat esimerkiksi projektityön suunnittelua, työvuorosuunnittelua ja vaikkapa erilaisten tilaisuuksien sisällön jakamista isolle joukolle.

4. Tietoturva tuo mielenrauhaa

Office 365 -paketti parantaa myös tietoturvaa. Sen sisältämä Azure Information Protection -palvelu turvaa kaikki Officeen liittyvät dokumentit, ja esimerkiksi sähköpostia lähettäessä käyttöjä pystyy määrittämään, kuka sen sisältämän dokumentin saa lukea. Näin ei haittaa, vaikka joku dokumentti lähtisikin epähuomiossa väärään osoitteeseen, sillä sen saaja ei kuitenkaan pysty dokumenttia avaamaan. Tämä ominaisuus palvelee erinomaisesti esimerkiksi finanssisektoria, joka käsittelee paljon luottamuksellista tietoa.

Syitä Office 365 -palveluun siirtymiseen löytyy siis useita. Listan ulkopuolelta todettakoon, että yksi tämän pilvipalvelun tärkeimmistä eduista on sen jatkuva päivittyminen, eikä käyttäjän tarvitse odottaa seuraavaa julkaisua päästäkseen eroon epätoivotusta ominaisuudesta tai saadakseen lisää hyviä ominaisuuksia. Palveluun siirtyminen vaatii toki tarkkaa määrittelyä ja erilaisten riippuvuuksien arviointia. Kun sen työn kuitenkin tekee huolella ja käyttää apunaan osaavaa it-kumppania, palkitsee lopputulos koko organisaation.

Tekstin kirjoittaja, järjestelmäasiantuntija Jommi Luuppala työskentelee Samlinkin konttoripalvelut-ryhmässä, jossa hän vastaa yhdentyvän viestinnän osa-alueesta. Jommin mielestä monipuolinen Office 365 -alusta tarjoaa käyttäjilleen uudenlaisen ympäristön hyödyntää alati kehittyvää digitalisaatiota ja tukee uusia toimintatapoja.


Haluatko kuulla lisää? Ota yhteyttä:

Heikki Iivanainen
palvelutuotantopäällikkö
puh. 050 553 0636
heikki.iivanainen@samlink.fi

Samlinkissa työskentelee monisatapäinen joukko pankkialan it-asiantuntijoita.  Tietovirta-blogissa he jakavat ajatuksiaan ajankohtaisista aiheista.

Lue myös: Laki digitaalisten palveluiden saavutettavuudesta hyväksytty – onko sinun palvelusi jo kunnossa?

Sivun alkuun