Samlink luotsaa saavutettavuuteen – tutustu tietopakettiin

Saavutettava verkkopalvelu on tasavertaisesti kaikkien käytettävissä riippumatta esimerkiksi iän tai vamman tuomista toimintarajoitteista. Digimaailmassa saavutettavuus on sitä, mitä esteettömyys fyysisessä ympäristössä – kynnysten madaltamista ja vaihtoehtoisten kulkureittien luomista.

Saavutettavuusvaatimukset tarjoavat mahdollisuuden tarkastella palvelua ensisijaisesti käyttäjälähtöisestä näkökulmasta. Saavutettavuussääntely koskee julkisen sektorin asiakkaille tarkoitettuja palveluita koko EU:n alueella. Suomessa sääntely kohdistuu lisäksi muun muassa sähköisen tunnistamisen palveluita tarjoaviin ja finanssialaan.

Mitä saavutettavuusvaatimuksista pitää tietää? Milloin pitäisi ryhtyä toimeen? Mitä Samlink on jo tehnyt omien palvelujensa saavutettavuuden parantamiseksi? Vastaukset kysymyksiin löytyvät uusimmasta Luotsaus-julkaisusta. Mukana on myös video, jolla it-asiantuntijanakin työskennellyt täysin sokea Jari Mikola kertoo, kuinka saavutettavuus mahdollistaa hänelle asioiden hoitamisen itsenäisesti.

Tutustu Samlinkin teemajulkaisuun verkossa, Luotsaus saavutettavuuteen >>

Sivun alkuun