LähiTapiola sijoittaa Project-IT:hen

LähiTapiola Keskinäinen Vakuutusyhtiö ostaa 25 prosenttia Samlink-konserniin kuuluvan Project-IT Oy:n osakkeista. Project-IT:n nykyiset henkilöosakkaat ja Oy Samlink Ab jatkavat yhtiön osakkeenomistajina. Sopimus allekirjoitettiin 11.9.2015. Osapuolet eivät kerro kauppahintaa.

Project-IT Oy on vuonna 2007 perustettu vaativien IT-projektien johtamiseen erikoistunut asiantuntijayritys. Korkeatasoisesta asiantuntemuksestaan tunnettu kasvuyritys tuottaa konsultointipalveluita myös projektitoiminnan menetelmäkehitykseen sekä liiketoiminnan kehittämiseen. Project-IT:n liikevaihto vuonna 2014 oli 3,6 milj. euroa ja vuonna 2015 liikevaihdon ennustetaan kasvavan 5,0 milj. euroon. Project-IT työllistää 23 henkilöä.

”Finanssisijoitus kasvavaan ja suomalaisessa omistuksessa olevaan yritykseen on LähiTapiolalle strategian mukaista sijoitustoimintaa. Project-IT on mielenkiintoinen kannattava kasvuyritys”, sijoitusjohtaja Juha Malm LähiTapiolasta sanoo.

”Omistusjärjestely tiivistää LähiTapiolan ja Project-IT:n välistä operatiivista yhteistyötä entisestään ja turvaa korkeatasoisten projektitoimintaan liittyvien asiantuntijapalveluiden käytettävyyden”, tietohallintojohtaja Mikko Vastela LähiTapiolasta sanoo.

”Omistuspohjan laajentuminen sekä järjestelyn myötä LähiTapiolan kanssa tiivistyvä yhteistyö vauhdittaa yhtiön erinomaisessa vauhdissa olevan kasvustrategian toimeenpanoa ja varmistaa, että palvelumme ovat jatkossa entistä laajemman asiakaskunnan tavoitettavissa”, toimitusjohtaja Antti Hellberg Project-IT:stä iloitsee.

Lisätietoja antavat:
Juha Malm, sijoitusjohtaja, LähiTapiola, puh. 050 59 43 473
Mikko Vastela, tietohallintojohtaja, LähiTapiola, puh. 050 323 2983
Antti Hellberg, toimitusjohtaja, Project-IT, puh. 050 3866 503
Pentti Unkuri, toimitusjohtaja, Samlink, puh. 040 557 7050

LähiTapiola-ryhmä on keskinäiseen yhtiömuotoon perustuva täyden palvelun finanssitalo, joka tarjoaa palveluita henkilö-, yrittäjä-, yritys- ja yhteisöasiakkaille. LähiTapiolan toiminnan ydin on 20 alueyhtiötä, joilla on noin 280 toimistoa ympäri Suomea. Keskinäisenä yhtiöryhmänä sen voitot käytetään palvelujen ja asiakasetujen kehittämiseen. LähiTapiola-ryhmä syntyi, kun Lähivakuutus ja Tapiola päättivät fuusioitua vuonna 2012. LähiTapiola aloitti virallisesti toimintansa vuoden 2013 alusta.

Samlink on haastavien IT-ratkaisujen, sähköisten asioinnin ja palveluintegroinnin osaaja. Samlink tunnetaan monikanavaisten, tehokkaiden finanssitoimialan IT-palveluiden toimittajana. Samlink-konsernissa työskentelee noin 460 henkilöä ja yrityksen liikevaihto vuonna 2014 oli noin 97 miljoonaa euroa. Samlinkin asiakkaita ovat mm. Aktia Pankki, Handelsbanken, Oma Säästöpankki, POP Pankkiryhmä, Suomen Hypoteekkiyhdistys ja Säästöpankkiryhmä.

Sivun alkuun