Kirsi Vihko koordinoi Samlinkin koulutuskokonaisuutta

Samlinkin koulutuspäällikkö Kirsi Vihko huolehtii, että asiakkaat saavat ajankohtaisia koulutuksia. Työnkuvaan kuuluvat olennaisesti koulutusten ja tilaisuuksien ideointi, koordinointi ja markkinointi kuten myös tiimin ohjaus. Koulutuksia ja ajankohtaispäiviä järjestetään vuoden ympäri.

Kirsi Vihko aloitti pankkiuransa kesäapulaisena vuonna 1981. Monipuolinen työura pankeissa ja rahoitusyhtiöissä on kouluttanut hänestä rautaisen pankkialan ammattilaisen. 15 vuotta sitten Kirsi siirtyi Samlinkiin, jossa vuosien aikana kerätty kokemus muun muassa testauspäällikön ja asiakasvastaavan tehtävistä tuovat varmuutta nykyiseen työhön.

Koulutuspäällikkönä ja tiimivastaavana Kirsin työtehtäviin kuuluvat koulutusten ja ajankohtaispäivien koordinointi ja suunnittelu yhdessä nelihenkisen tiimin kanssa.

– Selvitämme, mitä tarpeita ja toiveita asiakkaillamme on. Tarjoamme kaikille avoimia koulutuksia ja räätälöimme myös yksilöityjä kokonaisuuksia niitä tarvitseville.

Kokonaisuus vaatii luovuutta ja koordinointia

Kirsille on tärkeää pystyä tasoittamaan tiimille tietä arjen työskentelyssä. Hän hoitaa käytännön asiat, kuten koulutusohjelman laatimisen, tiedottamisen ja koulutuksista saatujen palautteiden käsittelyn. Työhön kuuluu myös koulutusten kehittäminen ja suunnittelu sekä prosessien kehittäminen.

– Ensisijaisesti pyrin siihen, että kouluttajat voivat keskittyä omaan työhönsä, eli kouluttamiseen.

Työssä menestyminen edellyttää luovuutta ja koordinointikykyä. Haasteen tuo koulutusten markkinointi.

– Oikean markkinointikanavan löytäminen ei aina ole helppoa, mutta ilman markkinointia tuskin olisi koulutuksia.

Kiinnostavien koulutusten järjestäminen tuo iloa ja onnistumisen tunteita työhön.

– Onnistumisen tunne syntyy huomatessani, että kursseille ilmoittaudutaan. Silloin tiedän, että olemme pystyneet tarjoamaan asiakkaillemme koulutusta, josta on heille aidosti hyötyä.

Muutokset tarkoittavat lisää koulutuksia

Muuttuvassa pankkimaailmassa riittää koulutettavaa, ja ajoittain voi olla haasteellistakin pysyä ajan tasalla koulutustarpeista. Ammattitaitoisten kouluttajiemme tehtävä on selvittää, mitä mikäkin muutos pankkitoimihenkilöiden työssä tarkoittaa.

– Koko ajan tapahtuu muutoksia, jolloin myös koulutuksia tarvitaan jatkuvasti. Pankkitoimihenkilöitä helpottaa, kun kokonaisuuksia pureskellaan heille valmiiksi. Näin he pystyvät keskittymään omien asiakkaidensa palvelemiseen.

Koulutuksia järjestetään tasaisesti vuoden aikana ja niitä suunnitellaan puolen vuoden sykleissä. Tietyt peruskurssit toistuvat valikoimassa, ja lisäksi joka vuosi tarjotaan uusia kursseja.

– Olen koko ajan silmät auki tarkkana, mitä olisi hyvä tarjota seuraavaksi. Teen paljon ideointityötä ja asioiden pyörittelemistä mielessä ja paperilla. Käytännössä kaikki Samlinkin järjestämät koulutukset kulkevat kauttani. Koulutusten ajankohdan kalenterointi onkin varsinaista palapelin rakentamista.
 

Kuka: koulutuspäällikkö Kirsi Vihko

Koulutus: Yo-merkonomi

Asiantuntijuus: koordinointi, suunnittelu, koulutus, testaus

Sivun alkuun