Asiakkaamme kertoo: Sähköinen allekirjoitus vapauttaa asiakkaan aikaa

Erilaisten sähköisten palvelujen kehittäminen etenee nopeasti. Samlinkin asiakaspankeilleen toteuttama uusi sähköisen allekirjoituksen palvelu mahdollistaa pankin asiakkaalle ajasta ja paikasta riippumattoman sähköisen asioinnin myös sopimusasioissa.

Handelsbankenissa sähköinen allekirjoitus otettiin käyttöön kesäkuun puolivälissä. Uusi toiminto mahdollistaa etäasioinnin sujuvoittaen asioiden hoitamista sekä asiakkaan että konttorin näkökulmasta. Palvelun käyttö on alkanut hyvin, ja se koetaan mainioksi työkaluksi kiireisten asiakkaiden palvelemiseen.

– Säännöllinen rahastosäästösopimus, sijoitusvakuutussopimus, sijoituspalvelusopimus, alaikäisen valtakirja ja tilisopimukset, luettelee Handelsbankenin digitaalisten palveluiden tuoteomistaja Malin Unnérus esimerkkejä, joissa työkalua voi hyödyntää. Lisäksi sähköinen allekirjoitus tekee viestikansion käytön sopimisasioissa tarpeettomaksi, mikä on monen toivoma muutos.

Palvelun helppokäyttöisyys on varmistettu lisäämällä uusi toiminnallisuus toimihenkilön käyttämään sähköiseen työpöytään. Allekirjoituspyynnöt on viety asiakkaan verkkopankkiin ja allekirjoitetut sopimukset verkkopankin sähköiseen arkistoon.

– Asiakas näkee verkkopankin etusivulla viestin allekirjoituspyynnöstä. Hän hyväksyy sopimukset liitteineen ruutua rastittamalla ja vahvistaa lopuksi turvaluvulla, Unnérus kertoo.

Palvelu helpottaa myös lasten asioiden hoitoa.

– Jos sopimuksessa allekirjoittajina ovat molemmat vanhemmat, ei heidän tarvitse sovitella yhteistä aikaa konttorille, vaan asia voidaan hoitaa sähköisesti, Unnérus jatkaa.

Palvelu vapauttaa asiakkaan aikaa, kun hän voi allekirjoittaa esimerkiksi puhelimitse sovitut asiat juuri silloin, kun haluaa – vaikkapa kesämökiltä käsin.

– Myös sopimistapa yhdenmukaistuu vähentäen toimeksiantojen tulkinnanvaraisuutta ja vapauttaen konttorille arvokasta aikaa käytettäväksi muihin palvelutehtäviin. Sähköinen allekirjoitus on tehnyt asioinnin sekä meidän että asiakkaan perspektiivistä entistä helpommaksi. Näemme tämän isona askeleena oikeaan suuntaan, summaa Unnérus.

Sivun alkuun