Asiakkaamme kertoo: POP Avain -tunnuslukusovelluksella tunnistaudut kätevästi

POP Pankki halusi helpottaa asiakkaidensa arkea ja toteutti Samlinkin kanssa uudenlaisen tunnistautumisen ja vahvistamisen palvelun, joka toimii mobiilisti. POP Avain -tunnuslukusovellus mahdollistaa tunnistautumisen kätevästi ilman paperisia tunnuslukuja.

– Asiakaskäyttäytyminen muuttuu vauhdilla, ja asiakkaat haluavat entistä nopeampia ja helppokäyttöisempiä palveluja myös tunnistautumisen osalta,kertoo POP Pankin kehityspäällikkö Teija Naumanen.

POP Pankin tunnuslukusovelluksella, POP Avaimella, voi tunnistautua verkkopankissa ja kolmansien osapuolien, kuten Verohallinnon ja Kelan palveluissa. Lisäksi asiakas voi sovelluksella vahvistaa verkkopankissa tekemiään maksuja tai toimeksiantoja sekä tehdä verkkokauppaostoksia.

– Asiakkaat käyttävät päivittäin erilaisia sovelluksia. Pankki- ja finanssisektorilla tietoturva ja luotettavuus tuovat kuitenkin erilaiset vaatimukset sovellusten määrittelyyn ja toteutukseen käytettävyyden rinnalla. Asiakkaan tulee voida luottaa palveluihimme täysin, Naumanen jatkaa.

Uusien tunnistautumissovellusten suuri etu on saavutettavuus. Perinteiset paperiset tunnistautumislistat ovat usein kotona piirongin laatikossa, mutta kännykkä on se, joka kulkee mukana.

– Kehitystyö lähti liikkeelle valveutuneiden asiakkaiden pyynnöstä. Niiden, jotka ovat hyvin mukana teknologisen kehityksen ensimmäisissä aalloissa, kertoo Naumanen.

– Meillä on pitkä yhteistyösuhde Samlinkin kanssa. Määrittelimme kokonaisuuden yhdessä, ja Samlink vastasi teknisen puolen alihankkijoista. Meillä oli oikein hyvä kombo erilaisia tahoja mukana määrittelyssä. Se on hyvä asia myös siksi, etteivät tilaaja tai tekijät rakastu liikaa tuotteeseensa, vaan lopputulosta on katsottu monesta näkökulmasta, naurahtaa Naumanen.

Tunnistautumiseen liittyvät asiat etenevät vauhdilla ja haastavat erityisesti pankkimaailmaa.

– Tunnistautumisessa muun muassa sormenjälki- ja kasvotunnistautuminen ovat vahvasti tulossa. Ne kuitenkin kulkevat pitkään rinnakkain perinteisempien tapojen kanssa. Tunnistautumisen tavoista riippumatta pankin näkökulmasta tietoturva on se, josta ei tingitä. Tietoturva tuo meille korkean vaatimustason tällaisten sovellusten määrittelyssä ja toteutuksessa. Palvelujemme tulee olla helppoja ja vaivattomia, mutta täydellisen luotettavia, aivan kuin tässä POP Avain -toteutuksessa, summaa Naumanen.

POP Avain -sovelluksen käyttöä laajennetaan vaiheittain, ja sitä voi käyttää yhdessä mobiilisovelluksen kanssa tulevan uuden POP Mobiilin myötä. POP Pankin asiakkaat voivat ladata POP Avaimen Google Play:stä ja AppStoresta.

Sivun alkuun