Asiakkaamme kertoo: Mobiilivarmenne helpottaa arkea

Oma Säästöpankin mobiilipankin käytettävyyttä on parannettu entisestään. Samlinkin avulla Oma Säästöpankin pankkipalveluiden käyttäminen älypuhelimella onnistuu jatkossa mobiilivarmenteen avulla.

– Kyseessä on ensimmäinen operaattorien mobiilivarmennetta hyödyntävä pankkipalvelu. SIM-korttiin liittyvällä mobiilivarmenteella voi korvata perinteiset avainlukulistat. Mobiilivarmennetta käytetään siis asiakkaan oman asioinnin tunnistamisen ja allekirjoituksen välineenä, kertoo Oma Säästöpankin tietohallintojohtaja Kari-Mikael Markkanen.

Samlink toimi prosessissa palveluintegraattorina, jonka avulla Oma Säästöpankki sai tarvittavat työkalut ja tiedot mobiilivarmenteen käyttöönottamiseksi.

– Samlink ja Elisa toteuttivat mobiilivarmenteen käyttöönoton, ja Samlink muokkasi mobiilipankkisovellusta siten, että varmenteen käyttö korvasi avainlukulistan käytön. Samlinkin ja Elisan ansiosta palvelu näyttäytyy mobiilipankkipalvelussa asioivalle saumattomana käyttökokemuksena, Markkanen kehuu.

Mobiilivarmenteen käyttöönotolla Oma Säästöpankki haluaa tehdä pankkiasioinnista mahdollisimman helppoa ja turvallista. Mobiilivarmenne on palvelu, jota operaattorit tarjoavat omiin SIM-kortteihinsa lisäpalveluna. Mobiilivarmenteessa käyttäjä tunnistetaan mobiililaitteen SIM-kortin kautta. Kyseessä on siis tutuille turvaluvuille vaihtoehtoinen kirjautumistapa. Oma Säästöpankin tapauksessa kyseessä oli ensimmäinen vastaavanlainen integraatio niin Samlinkille kuin Elisallekin.

– Olemme olleet hyvin tyytyväisiä tekniseen toteutukseen. Sen ohella saimme korvaamatonta apua Samlinkilta niin tietoturva-asioissa kuin riskien ja mahdollisuuksien analysoimisessakin, Markkanen kiittelee.

Palvelu on saanut positiivisen vastaanoton myös mobiilipankin käyttäjien keskuudessa.

– Siirtymä mobiilivarmenteen käyttöön on mennyt yllättävän sujuvasti. Sen myötä mobiilipankkisovelluksen käyttö on tullut paljon sujuvammaksi. Tämä luonnollisesti helpottaa ihmisten arkea. Ylipäätään palvelujen käyttö mobiilisti tulee lisääntymään jatkossa huomattavasti, Markkanen tietää.

Sivun alkuun